balansochhalsa.blogg.se

Boulespel och räkafton i Rosaleda

Publicerad 2016-11-15 19:02:00 i Resor,

Måndag var det dags för att ta sig en närmare titt på hur riktig boule skall spela. G vår vän härnere spelade match med Boulegänget i Torre del Moro precis nedanför oss. Här befann sig 20 st lag som spelade mot varandra...bara damer..roligt att titta på...och få en riktig i blick i hur stor sport det är i Spanien och Torreveija.
 
 
 
 
 
Lunch hemma i huset och plötsligt brakade stormen lös. Regn kom det bara några droppar men blåsten var enormt kraftig här. Vår ytterbelysning utanför grin den svajade länge innan kupan blåste ner på vår uteplats och gick i bitar...plast som tur var. ..men en rejäl duns. Blomkrukor och vattenkannor välte eller for i väg åt alla håll...I hela området. Dock många fastspikade i muren som tur var.
 
Vi skulle gå ner till Rosaleda för lite aktiviteter mot sena eftermiddagen men var tvungna att ta bilen dit. Vågade inte ens gå till busshållplatsen i blåsten.  Nu har det blivit riktig vinter här och man får verkligen hålla i hatten. G tände en mysig brasa i öppna spisen och vi fick njuta av den goda stugvärmen.
 
 
 
Nu blev jag uppvaktad med ett boulespel...så bara att ge sig ut på banan och börja på direkten.
 
 
 
 
 
Var nog 25 år sedan vi senast provade...vi var 3 kvinnor mot 3 gubbar...Det gick väl sådär för tjejgänget medan gubbarna tog hem segern. Iskallt ute var bara förnamnet och vantar hade inte suttit i vägen. Tur vi hade lite värmande saker innanför västen.
 
Mörkare och mörkare blev det så vi såg varken Lillen eller de mer använda kloten. Våra var ju nyblanka så de lyste iallafall upp...Här var vi tvungna att använda ficklampa...
 
Kul upplevelse i goda vänners lag...Efter spelet blev det räkafton, ost och vin hemma hos G. Jättetrevlig dag och kväll. Sista kvällen med hela gänget blev det då J och GM åker hem tisdag em. 
 
 
 
Boulekloten får vi lämna kvar hos G när vi åker hem så småningom. De väger ganska mycket. Får vi hämta upp nästa gång vi är här.Vi får väl anmäla oss till någon Bouleförening härnere så kan vi varva med golf och Boule som även är en betydligt billigare sport. Vi kan gå ut på vilken bana vi vill och träna eller spela...
 
Kvällen blev inte så sen men vi åkte taxi hem även denna kväll. 6.50 euro är verkligen överkomligt. Det är bara uppförsbacke till oss så ingen höjdare i blåst och kolmörker.  Bussen har slutat gå så dags på dygnet.
 
Tisdag förmiddag tar vi en promenad för att hämta bilen. Solen värmer gott men det är fortfarande rejält blåsigt efter havet. Säger Hej då till våra hemresande vänner...tråkigt att tiden går så fort bara. Jättetack för allt vi upplevt tillsammans...
 
Rejält blåsigt i dag tisdag så vi tar en biltur runt i omgivningarna och kollar i butiker runt Habaneras köpcenter. Inget direkt väder att vara ute i någon längre stund. Fleecekoftan sitter verkligen inte i vägen.
 
Nu längtar vi efter ett skönt strandläge och värmnade sol igen och en god bok. Hoppas på en fin onsdag nu istället.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela