balansochhalsa.blogg.se

Ruta de la Tapas...

Publicerad 2016-11-27 22:25:00 i Allmänt, Resor,

Efter 11e gången i ordningen firas dessa sk högtid vår och höst här i Torreveija...innebär att ca 45 restauranger serveras tapas i olika former samt ett glas vin eller öl för 2,5 euro. En karta finns att följa och stämplas vid varje ställe man varit på. Man kan vinna fina priser om man lämnar in och röstar...på bästa ställe...om jag förstått saken rätt.

Sagt och gjort...vi har bestämt med Grethel att ta bussen in till stan för att smaka på dessa läckerheter...

Tar en promenad till busstationen där hon bor och åker en riktig rundtur i stan innan vi hoppar av...få ut så mycket som möjligt av de 1,35 euro en enkel resa kostar...lång eller kort.

Bara att ge sig in i leken...första bästa ställe och vi är tokhungriga...tar 2 tapas per person samt 2 glas vin...sedan är man lagom yr och ganska hungrig fortfarande...

Jättegott och så olika innehåll...varma som kalla...

Skön och varm kväll så vi kan sitta ute hela tiden i princip...

Restaurang nummer 2 blev en riktig "tjurskalle"...ett torn fyllt med kött mm och riktigt mäktigt...men gott...ytterligare ett glas vin...ojojoj...fortfarande hungrig men kanske skall vi satsa mer på Tapas än vin känns det som.
Ytterligare en runda runt lyckas vi klämma i oss ett läckert knyte av filodeg, fylld med massor av skaldjur i...gott! Underbar kväll...som vi avslutar på Casinot...med varsin Irish Coffee. ..som tur var inte så stark...underbart vacker miljö...
En duktig kvinnlig pianist underhåller med vacker musik...dock en aning för högt ljud...annars vacker musik. Nu är det dags att avsluta denna fina och trevliga tapaskväll...vi tar bussen hem...tyvärr inte den riktigt rätta A-Linjen hem så vi fick promenera en rejäl uppförsbacke hem...man lär sig nya saker och upptäcker nya saker hela tiden...tjusningen ge med att resa och inte ha allt serverat... Kvällen blev ändå sen så vi fastnade i en golftävling på CMore som slutade kl 24.00...surt sa räven...trötta i morgon förståss... Nästa dag är det första advent....så mer om detta en annan dag.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela