balansochhalsa.blogg.se

Torreveija by day och några vattenhål

Publicerad 2016-11-12 18:24:00 i Resor,

Idag är det bilfritt för vår del...hela dagen...Förmiddagsbussen till stan. Enkelt och smidigt. 1,35 euro per person enkel resa. Busshållplatsen strax nära oss.

Första anhalten var Mas Amigos för att byta våra golfbiljetter till 9 hål istället för 18. Spelat för lite under hösten för att ha ork i armarna till en längre runda.

Därifrån blev det Fredagsmarknaden inne i Torreveija för några små inköp. Ganska varmt så man blev rejält törstig. Föreslog ett ställe att slå oss ner...gubben nappade direkt och börjar leta marknadsstånd med vattenflaskor. Första dagen utan att behöva köra bil...skall vi bara dricka vatten...😟 hur tänkte han nu? Jag är ju ingen ölälskare...tänkte han skulle få koppla av lite idag😉
Vi har lagat all mat hemma och inte förlustat oss på något sätt...inte ute på krogen iallafall. 
 
 
 
 
Föreslog ett ställe där vi kunde de ta varsin öl i värmen...han nappade som tur var...1 pint och en liten öl...4 euro.
 

Hittade delvis det vi sökte...Träffade på Grethel och Gull-Maj...som också tog sig en tur runt fredagsmarknaden. Janne var hemma...

Runt kl 14.00 började det tunna ur rejält med folk och marknadsstånden plockas ihop. Jättehungriga försöker vi hitta något litet ätbart...drog oss ner på stan och hittade ett ytterligare vattenhål.
 

Ett glas öl och ett glas vin samt varsin tapas...jättegott och retade hungerertarmen ytterligare...jättegott och inte ett dugg nyttigt. 
 
 

Kl 16.00 har vi bokat bord på Svensken på hörnet i Rosaleda området där Grethel har sitt hus...vi går jättesakta...strosar efter hela strandpromenaden...sitter i solen...kollar in folk...går förbi våra grannars brors hus på Alfred Nobel...ingen hemma.
 
 


 
Nästa anhalt är Rosaleda...nu har vi sölat rejält och klockan är bara 15.00. Halkar i hos Grethel.. blir bjudna på vitt vin...de var på väg bort på middag på annat håll...men lite mer vin slank ner.
 
 
 

Strax innan 16.00 går vi till Svensken...som är vida populär helst på fredagar. 3 rätters meny samt 1/2 flaska vi per person för 10 euro. Prisvärt...Åt varsin köttbit med örtsmör ..förrätt räksallad och valde  Irish Coffee till efterrätt...proppmätta som vi var. Pratade en del med bordsgrannen som bodde i Quesada och kommit hit enbart för att äta...så tydligen mycket poppis...
 
 
 
 
 
 
Nu tog vi bussen hem då vi gått runt hela dagen...Härlig dag...och bilfri för en gång skull...
 
Kollar på Idol på kvällen  och lyckades få i oss en rejäl ostbit som supe'...Tur man gåttt en rejäl runda i stan...
 
Lördag blev en annan utflykt och mer om  detta en annan dag. 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela