balansochhalsa.blogg.se

Härliga måndag och ljuvliga sommartisdag...

Publicerad 2017-02-07 19:49:00 i Allmänt,

Ja nu gapar skåpen tomma igen...samt kyl och frys samt barskåpet...dags för påfyllning...Jämförde en flaska rött vin som kostar 70 kr i Sverige kostar 17 kr i Spanien...viss skillnad... Utbudet är helt enkelt enormt...

Lite seg morgon med dusch och hårtvätt mm och så vad det dags att storhandla...tycker knappt vi gör annat. Enkelt att bara käka ute men inte riktigt vår grej alla dagar i veckan. Det mesta är slut...mat, papper...av alla de slag.

Vi åker till Carrefour som är en bra och välsorterad butik med fina grönsaker och frukt...lite skillnad mot alla marknader mm. Bestämmer oss för en varuvagn då vi lyckas plocka i både det ena och andra...Vatten går ju åt i massor trots att vi har vattenfilter på kranen...Vi gillar ju vatten med "con gas".

Bunkrat upp för några dagar och håller vår budget...Genomsnittet här är tydligen 135 euro per dag läste vi i en tidning...då vore inte vi här iallafall...Vi lider ingen nöd...unnar oss det vi vill och det går runt för oss på pensionen...gör det ju knappast hemma...och spelar golf...tar lite udda tider...sk twiglighttider (lågpristider)...man kan ju inte betala 100 euro per runda för oss två...då får vi stanna hemma.

Hemma äter i en jättegod fetaostsallad till lunch...lite udda med jordgubbar och avocado...jisses vad gott med "combon" ...salt ost och söta "gubbar"...smaskens.
Måndag middag blev det fiskgratäng...gott.
Nu är det dags för dagens motion...går från oss...efter havet till Punta Prima...går runt där...tittar oss omkring och tillbaka...det blev 8 km (ca 11127 steg) så lite sega i benen efter vår förkylning. Gör lite ärenden på vägen så "ryggan" var fullproppad innan vi kom hem...Härligt att kunna motionera igen...
Tisdag utlovades 23 grader (i skuggan)...alltid lite tveksam då samtliga vädersidor visar olika väder...men hoppas kan vi ju alltid. Blev ingen boule idag då vi skulle byta hyrbil (trodde vi) kl 12.00 inne i stan...Torreveija. Smidigt och enkelt får vi ett nytt kontrakt och nu har vi hoppas de dyra försäkringar de annars vill pådyvla oss. Hoppas det funkar så även 30 dagar till...Samma bil och Th känner sig nöjd att fortsätta köra Skoda Fabia...lättkörd men trög i uppförsbackar för två personer och trång med klubbor mm men det får gå.

Hemma äter vi resterna av gårdagens middag och nu...himlen är klarblå och vädret är helt underbart, Termometern visar ca 22-23 grader och vi åker till La Zenia idag och hittar en plats i solen...och våra stolar. Ganska mycket folk som vill lapa sol som vi själva...Fortsätter lyssna på min ljudbok och Th löser korsord...Jag gillar även att lösa korsord men tiden räcker inte riktigt att läsa, lyssna, skriva mm...korsorden får jag lösa hemma...
Tvättar en maskin med smutstvätt och vi äter en enkel middag...idag blev inte många steg gjorda men imorgon kör vi på igen...

Ringer och bokar teetime på La Maquesa i Quesada...en bana vi aldrig spelat...Lördag kör vi igen...nu skall vi hinna spela mycket golf innan vi reser hem...i mars. Vi har massor att göra på golfbanorna...bara vädrets makter håller i sig.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela