balansochhalsa.blogg.se

La Mata marknaden...fotvård mm

Publicerad 2017-02-01 18:41:11 i Allmänt,

Imorse vaknar gubben med ont i halsen och ganska så kraxig. Jaha ja...nu är det hans tur att bli sjuk...Vi tar det lugnt med lite morgontv mm och sen frukost...

Kl 13.00 har jag ny tid hos fotvården...får väl häcka hemma så länge i lägenheten...till slut tycker Th att vi kan ge oss av mot La Mata när han tagit lite medikamenter...Inget särskilt vi behöver som alltid men alltid kul att titta runt...skönt att gå omkring och inte behöva ett dugg...Träffar på vårt förra värdpar igen...de är visst också ofta på marknaden som vi...De hade haft vattenläcka i sitt hus bredvid vårt...vattenmätaren hade snurrat ordentligt...Vårt hyresobjekt skulle nu renoveras och målas mm...behövdes verkligen.

Gott om tid så vi tar en fika på Senap & Ketchup...och för en gångs skull åt vi varsin chokladboll...Vädret är jätteskönt nu och lite skiftade molnighet...Idag har vädret slagit om ordentligt så skönt att sitta ute.

På väg till fotvården träffar vi på Grethel och våra gamla husvärdar igen...Ja själva Torreveija är ju inte så stort om än områden runtikring är gigantiska med alla hus och lägenheter.

Fotvårdskvinnan var en trevlig tjej som öppnat sin mottagning för två år sedan...Hennes svärföräldrar var från Kopparberg och maken från Ludvika. Inredning med stol på mottagning hade hon beställt från Ludvika och ett företag...Vegoria...ett företag som min kusin i Ludvika startat en gång i tiden och som nu drivs av hans dotter Ellinor Wästborn mfl...prata om att världen är liten.

Skönt med 2 nya" fötter" till en kostnad av 30 Euro...riktigt duktig och noggrann. Nu är klockan över 14.00 men vi är inte så hungriga pga chokladbollen. Vi åker mot Campoamor för att äta varsin hamburgare på Henrys...god burgare...men brödet var mer likt en småfralla...En liten öl satt fint i solen och chauffören fick nöja sig med vatten.

Hittade en kinabutik där och hittade nya solglasögon då mina "gått i rök". Jo jag har ett par glasögon i pannan som jag har i bilen men behöver mindre att klämma på mina andra. Ny stekspade till lägenheten då den som finns mer liknar en snöskovel. Även en ny kniv inköptes ju häromdagen då det inte gick att skära grönsaker med den gamla...Vi tar med oss detta hem så småningom...

Väl hemma är kl 16.30 och vi var nog inte sugna på någon storslagen middag idag...Gick till Carrefour nära oss och inhandlade 3 hg räkor för att göra en räkmacka till kvällen. Blev lite annorlunda matintag än vi brukar men så blev det idag...

Gubben piggade på sig under dagen och jag kände mig rätt skaplig i benen om än lite trött...Summa summarum slutade stegräknaren på 8.126 steg fast vi inte gjort så mycket.

Ny blir det Tv-kväll igen...och snart väntar räkmackan med ett/två vitt vin...och jordgubbar till efterrätt a` 6,90 kr litern...hoppas de smakar.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela