balansochhalsa.blogg.se

Sol och värme tack...

Publicerad 2017-01-22 19:46:05 i Allmänt, Resor,

När kommer det sol och värme på Solkusten??...ja det verkar dröja några dagar till...undrar hur man skall slå ihjäl den regniga lördag då det regnar både på längden, höjden och tvären...Vid 10.30 tiden har vii allafall kommit ut pyjamasen...och undrar hur man skall spendera resten av dagen? Att promenera utomhus är inte möjligt mer än några få meter...vi får motionera inomhus istället...Kommer på att Elche har ett stort inomhuscentrum...om än riktigt bullrigt...men bättre än ingenting. Längtar efter att göra saker... Är några mil dit och bitvis är det faktiskt bättre väder och uppehåll mellan skurarna...Når den fina palmstaden Elche och centrum l´lAljub...med massor av butiker...är ju fortfarande Rebajas (rea) så vi fortsätter väl vår köphysteri i brist på annat...Hittar faktiskt riktigt bra saker...mest till gubben...trodde ni inte? En riktigt shopoholic??? men...han behöver ju faktiskt mer kläder än jag just nu...Gjorde riktiga fynd bara man orkar leta...bland klädhögarna...den höga musiken och trängas med 2.000 köpgalna spanjorer till...i täckjacka och pälsmössa...ja kallt är det...ute iallafall...men inne...hot, hot... Försöker hitta någonstans att äta lättare lunch...nej vi var inte ensamma där heller...långa ringlande köer...utanför varje entre vid "foodcourten"...Vi orkar inte trängas...så vi går in i närmaste matavaruaffär och köper varsin färdig sandwisch med omslag av bl.a. Gotlandstidningen??? Hur har den hittat hit? Sitter i bilen och äter en kycklingmacka och vatten.
Sedan fortsätter vi vår inköpsresa till Dekathlon?? (stavning oviss)..stor sportaffär med allt som kan tänkas lämpligt för alla sporter...till och med golf...Köper golfbollar då våra egna börjar sina...peggar...mm... Ja nu har vi alla fall fått några timmar att gå och vi har faktiskt gått 7.000 steg (inte så hälsosamma) genom att shoppa...kanske det är den nya trenden...? TV-kväll och lite god mat gjorde susen iallafall...Kycklingrätt a la Mata som vi bjöd våra åländska gäster på...förra gången. Inte riktigt lika gott denna gång...men helt ok.
Söndag är det uppehåll...men blåsigt och kallt...ca 11 grader och känns som nollgradigt...tur man har varma kläder att ta till...motvind...åt alla håll. Tar en kort promenad i motvind...inte alls skönt idag heller...handlar lite onödigheter på ett par butiker i form av kaffebröd/choklad samt lite drickbart...Ja idag blir det lite extra. Idag får vi besök Grethel och fika på eftermiddagen...och bjuda på ett glas...saker man får unna sig ibland bara...Vi hämtar upp henne hemma och plockar upp Rigo (god vän till G) efter vägen. Fikar hemma hos oss...pratar bort några timmar...trevlig eftermiddag. Gubben min är chaufför...
Ikväll blir det rester med fläskfile med champignonsås och ugnsstekt potatis och bönor...Vi får visst alltid rester kvar...svårt att laga bara till två...Gott blev det hur som helst... Nu är vi spända på vad måndagen bjuder för väder och vind...försökt ringa golfbana och boka men inte fått svar...har de stängt månne efter skyfallen som varit...den dom lever får se???

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela