balansochhalsa.blogg.se

Vinterförvaring år 2017 i Playa Flamenca/Punta Prima/Orihuela

Publicerad 2017-01-08 21:40:21 i Allmänt, Resor,

Året som var slutade med 8 plusgrader på nyårsafton (ungefär samma som midsommar) och efter några dagar vräkte snön ner och termometern visade på minus 24,9 på kvällen så länge vi var vakna.

Nu var vi glad att vi bokat flygresan såpass tajt in på det nya året...

Den 6 januari bar det av till Stockholm och Arlanda...massor av snö och -18 grader när vi startade mot Stockholm. Nu är det andra delen av Torreveija som vi skall förvaras i medan ni pulsar i snön hemma...?
 
Checkar in allt bagage...4 stora trunkar och 1 golftrunk handbagage med 5-10 kilo i. Ja vi skall vara borta ett slag och en del går de åt skor och kläder. Spansk vinter (ca 16 grader i skuggan) när vi anländer och förhoppningsvis spansk sommar framöver. Det gäller att vara beredd på alla sorters väder och kläder. Ja tvättmaskin har vi givetvis...annars blir det knepigt. Tvätterierna duggar inte tätt precis här i Spanien. Trots tidig bokning så fanns inga biljetter direkt utan vi var tvungna att byta plan i Göteborg. Dessutom en massa strul med ett norsk flygbolag som börjar på N. De kunde inte boka in golfutrustningen då de inte kunde se vår bokning...trots att de hade bokningsreferens...vänd er till Ticket där ni bokat biljetter. Ringer dit men de hade ej avtal med N så de kunde inte boka in utrustningen. Det får ni göra själva blev svaret... Ok det är ju inga problem...vill ju bara veta vad som gäller...bokar på en golfutrustning (vi har 2 mindre bagar i resefodralet). Då får vi upp att golfutrustningen bara gäller via Arlanda till Göteborg...men vi ville ju ha utrustningen med hela vägen förståss...Ringer och frågar hur det funkar....får svaret att nej bara den sträckan sedan måste vi betala för resterande vägen...Göteborg till Alicante. Suck... Konstig deal...har vi aldrig varit med om men vi får väl betala resten av resan med...sagt och gjort...betalar in 300 kr till men det står nu på biljetten att vi har 2 golfutrustningar Arlanda till Göteborg...men inget mer...nu börjar man ju bli riktigt irriterad...
 
Gubben skriver mail att de försett oss med fel uppgifter och undrar om vi verkligen stämmer? Får vi med oss golfbagen hela vägen. Nu är jag heligt f-bannad... och skriver på N:s hemsida på FB...undrar vad de håller på med...Nu plötsligt blir det liv i luckan. Plötsligt kunde de göra både det ena och andra...och det kostar 300 kr för en golfutrustning per resväg...ja det hade vi fattat också. Badwill är ju inget bra för ett stort lågprisbolag...Plötsligt kunde man läsa både bokningsreferenser...och annat. Helt otroligt...Slutet gott dock...vi fick pengarna tillbaka mot alla odds...det är ju principen och inte pengarna som det gäller. Hur får man bete sig mot sina kunder...?
 
Framme efter diverse förseningar...hämtar ut vår hyrbil Skoda Fabia...Langar in allt bagage...åker till Masa Hotell och hämtar ut nycklar till lägenheten vi hyrt i Playa Flamenca i Orihuela...ca 8 km söder om Torreveija. Vi lyckas få upp porten med fjärrkontrollen...nu skall vi bara hitta huskroppen vi skall bo i...inte helt enkelt och helt ologisk numrering. Nu skall gubben backa bilen...men nu går inte backen att få i...han håller på en halvtimme...står illa till så måste backa...jag hoppar ur bilen...för att andas...till slut så funkar det...inget fel på backen...mer handhavandefel. Nu återstår att titta in i lägenheten...vilken lägenhet...kanonfin...2 sovrum med 4 bäddar totalt. Kök och vardagsrum i ett...skandinaviska TV-kanaler och wifi...Diskmaskin, vatttenfilter så man slipper bära vattenflaskor hela tiden...ugn...tvättmaskin och 2 badrum. Inget att klaga på och superrent och fint. Bra köksutrustning...nästan bättre än hemma...men bara nästan. Jättestor balkong med morgonsol och utsikt över havet (och LIDL). Blir bra för vi kommer inte att hyra bil hela tiden...kostnaden har ökat 100 procent på ett år här...blivit svindyrt. Hyrt 10 dagar för att göra lite upphandling, hämta våra solstolar och boule hos en vän.
 
Sedan blir det när vi skall spela golf mm...och ev. andra aktiviteter...Nu är det apostlahästarna som gäller..Vi behöver röra oss och komma igång med motionen igen...2 kg upp efter höstens resa för mig och för den andra parten blev den nog något mer?... och det blev inte mindre efter alla helger...Nya tag nu...är vad som gäller nu...komma hem till en ny golfsäsong och må bra i kropp och själ...Det är vårt mål och ambition 2017...måtte det hålla?

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela