Tågutflykt till Murcia...

Fick förfrågan om vi ville följa med på en utflykt med tåg till Murcia onsdag morgon...efter en mycket kort betänketid då vi var lite trötta efter golfen igår...tackade vi ja naturligtvis...vila får vi väl göra hemma?? Visste ju att vi måste ha klockan på tidig ringning om jag skall hinna bli klar med alla mina bestyr på morgonen...tvätta ur all klet i håret för min psoriasis samt andra morgonritualer som kan ta sig lilla tid...den gastrokoliska reflexen fungerar inte alltid efter vad jag önskar..

Efter en kortare biltur till en by som heter San Isidro...med våra Rosaleda vänner är vi framme vid Estacion Isidro...försöker lösa biljett i automaten...inte det enklaste då det visar sig att den inte tar kreditkort utan endast euro...men vi fick hjälp av en trevlig ung dam...att lösa T/R till Murcia...4.25 euro så billigt. Tågresan tog ca 40 minuter innan vi landar mitt i stan.

Letar oss fram efter ett besök på något "vattenhål" typ Peppes Bodega...fixar en karta och letar oss fram till den vackra katedralen ...dessvärre hade ju även katedralen siesta så vi missade det hela med 10 minuter... Promenerar runt i den gamla staden och vackra hus och finns gränder att besöka. Det flaggas både här och där..spanska flaggan och vi fick veta efter att G frågade att det hade med Kataloniens vara eller icke vara att tillhöra Spanien eller ej! Det spelas musik här och där och glada skollediga barn stojar friskt i den härliga novembersolen...


Efter en trevlig utflykt och dag är vi åter hemma vid 18-tiden...ganska trötta och möra efter tisdagens golf och dagens utflykt...nu måste vi sova fort...för imorgon är det boule igen på morgonen och full aktivitet resten av dagen...rapport kommer så småningom.