balansochhalsa.blogg.se

Tisdagsboule...La Mata marknad och Lemonlund

Publicerad 2018-11-29 21:39:31 i Allmänt, Boule,

Tisdag och bouledags igen...Efter avslutad runda och runt 12-slaget har vi bestämt träff där med Marianne och Kenneth då de var lite sugna på en boulerunda igen efter att vi spelat klart med klubben.

Det blev nya rundor igen och vid 14-tiden var vi klara...Nu har vi spelat boule i fyra timmar och mina knän, fötter stormvärker rejält. Nu börjar våra vänner få "kläm" på hur det fungerar trots att vi inte har erforderliga redskap. Men det är väl inte fel att skriva i sanden heller??

Hem och äta sen lunch och njuta på balkongen och vila onda leder mm...

Onsdag...och nu är det dags för lite marknad igen...och ett bra tag sedan vi var på La Mata-marknaden...Kort sväng där och det blåser svinkallt...ligger skuggigt till. Köper lite julstjärnor till orimligt låga priser...och supergoda STORA avocado...och en täckjcka för 5 euro då man höll på att frysa ihjäl...brrrr.

En snabb titt in till Parque Natural La Mata som är ett naturskönt friluftsområde med annorlunda och bördig natur och fina vandringsstigar och tittar på utsikten på andra sidan en av saltsjöarna och ser byn Quesada på andra sidan sjön.


Målet för vår utflykt är dock Lemonlund...en underbar olivlund fylld med citronträd och apelsinträd och lite annat...och ett mycket speciellt ställe.

Här kostar entrén 10 euro per person och då ingår fri plock av frukterna samt sopplunch med bröd, vin, öl eller vatten. Vi har även turen att bli bjudna på denna lunch...så tack och bock.

Nu sitter vi i lä och solen värmer våra frusna själar...och det är bara så underbart att njuta lunchen i solen i denna lilla oas mitt uti en citronlund...massor av dofter och smaker, citroner som dignar i träden...det är stilla och tyst...så njutbart och verkligen en sann "lisa" för själen.


Solmättade i ansiktet och mätta i magen börjar vi vår vandring i denna underbara Lemonlund...träffar på en god...en trevlig vän i klubben som fixar lite här och där i lunden samt hans trevliga fru som också finns här...håller yoga-kurser mm i olivlunden. Vi pratar en stund...då jag sagt jag vill vara med på yogan men min doktorer säger nej...och det känner jag ju själv.

Hon har även yoga på ett gym i La Mata men jag har inte uppbådat energin ännu att åka dit mellan 18-19.30...orken finns inte...och jag är jättetrött efter en dag här...inget viloläge har riktigt infunnit sig ännu...men jag jobbar på det. Behöver sova 9-10 timmar minst...så dygnets timmar räcker inte till...

Johan guidar oss bland citroner, mullbärstrad, olivträd, bland citroner och apelsiner. Detta är en ekologiskt odlad lund utan några som helst besprutningar...ogräs drag upp för hand och ständigt slit och släp...vilket även våra vänner med oss har ägnat större delen av sitt liv att odla ekologiskt...Många intressanta möten har skapats...


Vi plockar i medhavda kassas och påsar...vrider och vänder på citroner och apelsiner för att de skall lossna från trädet. Lossnar de inte lätt är de inte mogna. Slår oss ner och äter varsin solmogen apelsin...njuter av att sitta här i stillheten och njuta. På tillbakavägen plockar vi lite lagerblad...eller ganska mycket...inte bara till kalopsen utan även bra mot ohyra...så det har vi lite varstans i lägenheten i Spanien...för säkerhets skull.

En lång och intensiv dag är snart tillända när vi åker vägen över Quesada hem och förbi saltsjöarna...Laguna Rosa är tyvärr inte rosa idag heller.

Väl hemma är vi rejält trött och öppnar kylen och inser att ingen av oss orkar laga någon mat ...snabbrush till Consum för Th som fortfarande har lite ork kvar i benen. Färdig pizza att grädda i ugnen...så vi delar på en och lite god tomat/mozarellasallad till och lite rött...

Tidig kväll och somnar nästan omedelbart vid kl 21.30...och återigen är en underbar dag tillända.

Sista måndagen i november...

Publicerad 2018-11-27 19:01:58 i Allmänt,

Måndag är en helt ljuvlig dag om man inte har Nordanvinden blåsande rakt in på balkongen...och det hade vi ju inte...som tur var. Här är det stiltje och supervarmt och skönt i solen.

Det är en helt vanlig dag utan så många måsten...nästan. Bara lite "småpul"...och inget bestämt mer än att vi skall besöka Salud =VC igen för att få influensavaccin ...och nu har vi börjat tänka strategiskt...trodde vi.

Morgonen och halva dagen var helt underbar och vi njöt på vår balkong då "soltörsten" gjort sig påmind rejält...vi är lika vita som våra lakan jag precis tvättat...Tre maskiner hann jag med innan gränsen gick för bästa el-taxa på dagen...Hänger tvätt på balkongen på två olika tvättställningar och det torkar fort som attan.

Så var inte fallet häromdagen när regn och fukt trängde in genom märg och ben och tvätten ville aldrig torka...Var nästar blötare än innan jag plockade ur maskinen...så i Spanien får man allt planera sina tvättdagar. Tumlare är inte vanligt i hemmet vilket ju är lite konstigt...med tanke på luftfuktigheten här.

Åh så underbart att bara sitta och inte göra så mycket mer än att passa tvärrmaskinen och hänga upp lite...bara njuta i en skön stol och bara vara...vilken livskvalité.

Äter en liten sopplunch med en smörgås och fortsätter njuta...på balkongen.
Framemot eftermiddagen började lite skyar skymma solen så vi passade på att göra ett besök på Salud...tänkte ju att när alla spanjorer har siesta så borde väl vi "invandrare" få plats?? Plats hade vi säkert fått men 40 personer i en kö och bara en inskrivningsdam vid receptionen gjorde att vi vände ganska snabbt...orkar bara inte vänta...vi får göra besöket en annan dag.

Passade även på att uppdatera vår garderob lite på Habaneras då vi börjar inse att vårt klädkonto är i snävaste laget...men ibland måste man ju...Th hinner även med att laga mina "gåskor" med silvertejp så tårna börjar titta ut och jag inte hittar några nya sköna som jag kan gå i...

Th passar på att uppgradera skjortgarderoben och klipper bort alla lappar både fram och bak...innan han provar den och upptäcker att den var alldeles för stor...jag hade nog provat innan...men nu åkte alltsammans ner i kassen igen så nu måste det bytas kläder när vi har tid.

Inte svårt att "slå ihjäl" en dag i Torre...och inte göra så mycket fast det blev det ju i alla fall till slut...

Liknande inlägg

Zoco-Market och Citronmarknaden...

Publicerad 2018-11-27 17:17:53 i Allmänt, Mat,

Idag söndag har vi tagit ledigt från boulen trots att det är Flaskspel...och planerat att åka till några marknader istället.

Det första stället vi besökte med Kenneth och Marianne var utanför Algorfa och hette Zoco-Market...en marknad vi aldrig besökt förut...massor av bilar förståss men vi fick plats i alla fall. Inte så stor marknad och inte det utbud vi hade hoppats på...

Som vanligt letar man ju efter Aseos = toa och till slut fick vi fråga oss fram. Efter lite dividerande så bestämde vi att fortsätta till Citronmarknaden för att eventuellt hitta det vi sökte...Fina granatäpplen inköptes för 0,99 euro...

Denna marknad ligger ju ganska nära Guardamar...och nu var folk på väg därifrån eftersom vi var sena...så det var skönt att slippa trängas. Träffade på vår gamla hyresvärd från Panorama Supremo...Solveig med make. De är tydligen på alla marknaden som finns...för det är mest där vi träffas tydligen.

Inga större inköp får vår del men lite "krafs" hittar man alltid...Tänkte att äta lunch där men jag föreslog La Mata som ligger nära och sitta vid havet. Vädret har stabiliserat sig nu och det är en jättevacker och fin dag...

Tar första bästa matställe vi hittar och slår oss ner i solen...Gud så "gött" att solen värmer igen...tar varsin öl och en Bocadillo med varierande innehåll...Så njutbar söndagseftermiddag...

På hemvägen guidar vi runt lite var vi bott i olika delar av Torre...och hur det påverkat vårt val av eget boende...

Supertrevlig söndag har vi haft och nu åker vi hem var och en hem till sig och softar lite och tar det lugnt...I morgon är det måndag igen och vi förstår inte hur fort veckorna går.

Vi har fortfarande inte hunnit vaccinera oss för influensan men måndag måste det bli av...Man kan ju alltid hoppas!

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela