Nya vänner anländer...La Mata-marknad mm

Häromdagen anländer våra vänner från Sverige...Marianne och Kenneth som vi lärde känna för många år sedan i Thailand och när vi bodde på Coys.

De anlände häromnatten med taxi från Alicante och hyr av Mas Amigos bara ett par minuters promenad från oss.

När de fått sova ut så träffas vi och tar oss en promenad runt vårt område där vi bor. Bra att lära sig hitta lite affärer att handla mat i och hitta till närmaste Consum-butik och även se var vi bor. Hemma hos oss tog vi också en fika på balkongen i solen.

Bestämde att vi skulle äta på den Irländska Puben Dirty Nellys helt nära oss båda kl 19.00. Sagt och gjort gick vi dit och men tyvär var det fotboll på TV där och ljudnivån var helt olidligt. Vi hade inte kunnat prata med varandra så vi gick vidare till ett ställe nere vid Los Locos och strandpromenaden där. Tror stället hette El Sabor och de hade verkligen helt ok mat för alla smaker. Blev en riktigt smaklig måltid och en trevlig kväll.

Onsdag är det marknad i La Mata så vi tog bussen kl 10.00 dit då det är mycket folk och trångt...och dessutom har marknaden flyttat så lite trängre än vanligt.

Här hittade vi även alla bekanta från Sverige vi har på en och samma marknad.

Vi strosade omkring en bra stund innan vi slog oss ner i det vackra vädret för en cafe con leche för damerna och en öl till herrarna. Verkligen ljuvligt väder så vi njuter i fulla drag.

Några större inköp blev det dock inte innan vi tar bussen hem. Vi kliver på vid hållplatsen där bussen utgår ifrån så vi får sittplatser. Det blir snabbt fullpackat...och efter att ha åkit kustremsan hem till vår hållplats så kliver vi av och vi går hem och lagar oss lite snabblunch och då är kl 15.00. Ja det blir snabbt spanska tider här nere då man får anpassa sig efter landet man bor i. Därefter fick Th springa upp till boulebanan och städa toaletterna där då det ju är bouledags igen torsdag och för att slippa vara där jättetidigt.


Efter vår sena lunch var vi och beställde tid för klippning hos Frissan Carmen. Det kostar 10 euro att klippa sig här så mycket billigt.

Därefter en tur till Spec Savers för att beställa tid för att köpa glasögon. Th behöver läsglasögon och Marianne fick tid direkt för att göra synundersökning och fixa ny glasögon...Så någon Canasta blev det ju inte i kväll kl 19.00...Tiden räckte inte till och vi måste äta lite middag också.

Torsdagsboule igen och det var otroligt rörigt och mycket folk och trippelspel på de flesta banor. Därefter skulle vi hem snabbt för att vår värmepump skulle installeras. Då ringer Stefan och säger att hans kompanjon och medhjälpare fått ryggskott så det blev ingen installation. De kommer måndag istället med en annan medhjälpare som förhoppningsvis inte får ryggskott. Det är lite småkyligt på morgonen nu...ca 17 grader så vi behöver lite värme...

Vår eftermiddag ägnade vi lite omsorg i lägenheten och pyssla med lite gardiner i vardagsrum mm och lite nya elkontaker och tvätta mm Finns ju alltid att göra nu när vi har ett eget boende...

Kan säga att det varit intensiva dagar och våra vänner var nog mer än trötta...och behöver smälta alla intryck och sortera olika platser de hunnit se innan vi skall klippa oss i eftermiddag...