Besök på Ikea...och våra flyttkartonger anländer...och vänner...

Lite uppdatering...
 
Åh det suger verkligen att åka till Ikea...men ett måste då vi saknar en del förvaring fortfarande. Vi startar upp tidigt på morgonen...tar precis en timme till Murcia och Ikea. En lång lista att följa så bara att köra igång.

Oj vad tog vår tid vägen...dagarna rusar iväg...vädret är varmt och härligt...solen strålar...
 
Det första vi måste ha är två stolar och ett matbord då det var helt omöjligt att sitta vid och så fruktansvärt obekvämt. Som tur är så finns det både stolar, överdrag och det bord vi skulle ha. När det gäller annan förvaring så fanns inte den färg vi skulle ha...så vi blev utan.
 

Några extra klappstolar att ha i reserv också...plus en del annat. Det tog ca  4-5 timmar och när vi äntligen fått in allt i bilen och åkte hemåt var vi mer än trötta.

Även fötterna hade fått sig en omgång och det rejält. En stor blåsa på vänster stortå gjorde det nu helt omöjligt att gå med skor så mina filttofflor kom väl till pass. Detta hade vi ju inte direkt räknat med men vad gör man...får gilla läget i alla fall. Hittar ett stort skavsårsplåster som jag kunde täcka med och sitta högt med foten var ju inget man önskade just nu. Hur skall det gå med uppackning mm och allt man behöver ta tag i...
 
 
 


Nästa dag skruvar Th upp matbord och stolar och diverse annat medan jag fick ha lite mer sittande göromål eller stående vid diskbänken...ajaj vilken pärs.

Nästa dag landar våra flyttkartonger som bestämts. De ringer en timme innan och meddelar att de kommer om ca 1 timme. Så blev det och skönt var det att allt kommit ner och var helt. Dessutom är det runt 30 grader ute så grabbarna sliter i sitt anletes svett. Tur att vi har hiss i alla fall men ändå...De bor själva långt mer söderut på Costa del Sol och säger att det är mycket varmare häruppe på Costa Blanca. Var ju faktiskt intressant information.
 

Det tog en dryg halvtimme så hade vi flyttkartonger överallt och skåp mm att packa upp + en tavelkartong och lite mattor...så att göra har vi i alla fall framöver.
Ett besök på blomsterträdgården hann vi också med på lördagseftermiddagen för att köpa lite blommor till balkongen. Hann inte med allt då affären stängde kl 14.00 på lördagar men vi får fixa senare.
 
 
 
 

Inser ju snabbt att vi måste köpa ett glasskåp i en färg vi inte ville ha men sidorna är av glas så det kommer att fungera ganska bra i alla fall...
 
Nästa dag blir det besök igen på Ikea för att köpa det skåp vi egentligen inte ville ha ifrån början men vi kan ju inte vela hit och dit...måste bestämma oss och det snabbt. Dessutom skulle vi ju lämna tillbaka bilen på måndag eftermiddag kl 17.00 så det var bråttom...som vanligt.

Dessutom hinner vi åka till el-affären och beställa en TV som kommer att köras hem om någon dag. Onsdag för oss passade bra.

Vi landar i Murcia prick kl 10.00. Inhandlar skåp och lite andra prylar som fattas och jag kan knappast gå men får hasa mig fram med stavar som stöd. Inget vidare att vara handikappad i sådana lägen. Hem och plockade in våra nyinköp och sedan får Th åka till hyrbilsfirman med bilen och gå hem. Jag kan ju knappast förflytta mig några km med min onda tå så jag är hemma och plockar i röran.

Nästa dag var det att ta tag i vitrinskåpet och montera och som vanligt är ju Ikea-möbler logiska och även denna gång men alla sidor inklusive hyllor var av glas...och kladdas ner på en gång. Vi hade plasthandskar på händerna för att slippa torka hela skåpet.

Efter ca 3,5 timmar var vi klara...pust vilken pärs...men vi har ännu mycket kvar att fixa...vi kämpar på allt vad vi orkar och vi somnar vid 21-tiden varje kväll...dödströtta...efter att hållt på i ca 10-12 timmar i sträck varje dag...Inte konstigt att var blir trött ibland! Vi är ju dock 70+ båda två så ålderdomen gör sig påmind + min onda tå.

Någon boule har ännu inte spelats och vi längtar att komma dit och spela och träffa alla efter uppehållet under sommaren...skall bli så kul när vi nu kan och jag kan få på mig annat än filttofflor på fötterna...

Samma dag som TV skall komma ringer det någonstans ifrån...men svårt att höra då de talar mycket otydlig engelska. Först tror jag att de menar att vår tv kommer i morgon istället...men när de börjar prata om att presidenten i föreningen måste öppna alla elskåp och telekommunikaitonskåpen fattar jag ju att det är wifi som kommer att installeras...vilken lycka.
Däremellan har vi även hunnit få balkongmöblerna hemkörda och monterade...härligt!
 

Våra vänner har anlänt för länge sedan till Torrevieja men vi måste invänta vår TV som skall komma på förmiddagen men de kommer ju förståss sena eftermiddagen istället. Men de bär in och plockar upp den men någon kommunikaiton med omvärlden har vi inte ännu. men imorgon så...
 
 
Fick även erbjudande av våra vänner att göra en tur till Ikea...men nej tack...inte åker man dit för skojs skull utan om man måste...så en tredje runda kände vi inte att vi orkade...mitt i flyttröran. 

Nästa dag kl 11.30 anländer de från Only Fibra...och det dras trådar både hit och dit...genom skåp och väggar och från skåp nere i entren...Det gick med en himla fart och rörigt blev det igen...Vi som nyss hade plockat iordning allt...suck...tufft är det att flytta vart man än flyttar. Plötsligt har vi nu både TV och wifi...vilken lycka och så otroligt knöligt att kappt kunna kommunicera med omvärlden...vet inget om vad som hänt i världen eller om vi fått någon ny regering.

Nu kan vi följa alla händelser lite bättre samt att jag kopplat in mig på lite olika ställen så vi kan se TVPlay samt alla svenska kanaler...och meddela oss med omvärlden. Jisses så skönt...men lite skrämmande att man blir så beroende av internet...hur klarade man sig utan förut??