Fredagsmarknad...och översvämning...

Fredag är det dags för en tur till fredagsmarknaden där vi inte varit på länge...

Här finns så mycket prylar och kläder och saker så det orkar man inte titta igenom utan man får fundera på vad man vill titta på. Behöver en vardagsväska att ha alla prylar i...åtminstone det som inte är stöldbegärligt. Dessa har man mycket nära kroppen mest hela tiden.

Kollar in secondhand-kläder som finns "on mass"...och hittar några småsaker. Vardera 1 euro per styck så inga dyrgripar direkt. Kul att titta om man har orken...att riva i alla högar. Dessutom skulle vi köpa lite grönsaker mm...Inga stora investeringar precis.
Därefter en tur till Carrefour för att inhandla något att grilla till kvällen. Ibland tryter fantasin så det blev fläskkotletter...till fredagsmiddag...resten har vi hemma. En underbart vacker dag att njuta i Spanien.

På kvällen skulle vi kolla på Talang-finalen och sätter oss till ro i soffhörnan...då knackar det intensivt på vår dörr...vår granne mittemot oss står där och är helt förtvivlad. Ha hade varit nere i sitt garage i källaren och där rann det vatten i massor från några rör...Hela källaren var i princip vattenfylld. Vad gör vi nu och vem ringer vi...

Jo vår President i föreningen förståss...spansktalande...hmmm. Han lyckas ändå förstå att det är lite panik och kommer som ett skott...Tittar sig omkring och sedan åker han iväg...men vad fasiken...en rörmokare måste till för att stoppa vattenflödet. Vi har heller inget vatten i våra lägenheter...varken i kök eller badrum. Och ett herrans liv blev det i källaren och ett kackel utan dess like.

Till slut kommer någon och stillar vattenflödet i källaren och vi tackar vår lyckliga stjärna att vi inte bor längst ner...det är fuktigt på hela väggen vid grunden så stackars dessa som bor längst ner. Till slut kommer vårt vatten igång...men för hur länge är det ingen som vet. Vi har extravatten under diskbänken utifall att...och tappar upp i baljor och hinkar så man kan "spola" i toan. Drickvatten har vi på flaska.

Lördag är det dags att köpa jord och uppdatera balkongen igen...så vi åker till Valentin som har helt fantastiska blommor...till mycket bra priser. Så sedan hem och plantera alla de skott vi nu har i vår ägo...Här är det redan påskpyntat så det blev en "kärring" till på bild.
Jag kan aldrig se mig mätt på alla blommor och krukor...jag gläds åt varenda blomma både stort som smått...verkligen en passion.
Vattnet har vi nu fått åter och allt går sin gilla gång...och vi har fantastiskt väder och ännu bättre skall det bli...runt 25 grader på söndag. Behöver jag säga att vi har det fantastiskt...?