På plats...

Lämnade ett minst sagt kyligt Sverige i fredagskväll i snålblåsten...Flygresan gick snabbare än väntat så vi landade i Alicante redan kl 23.34...svensk/spansk tid...våra väskor kom snabbt och vår taxichaufför väntade vid utgången. Taxiresan gick fort och snabbt...så redan kl 00.40 var vi hemma i Torre igen.

Vilken skön känsla att komma till sitt eget där allt finns på plats...men trots detta har vi hunnit fylla 2 väskor på 20 kg vardera att ta med ner och fyllda handbagage. Inga problem dock då vi ju blev skjutsade från port till port.

Packar upp lite kylvaror som mina salvor samt kaviar och ansjovis mm innan vi somnar gott efter varsin sängfösare.

Vaknar i vanlig tid och gör en god och stärkande frukost med gröt och ägg mm...och en stor kopp kaffe gjorde susen.

Mest spännande var att dra upp jalusierna och se förödelsen på balkongen...dvs hur våra växter vi hade kvar där såg ut...och såg ut gjorde dom. Bounganvillan är det mest torkade blad och min "Delosperma" ser man bara alla torra och vissna blommor i...några pelargoner har klarat sig och någon inte.

Skräpigt och fullt med sand och annat täcker stora bordet som står ute samt dynlådor mm som stått kvar ute. Sopar rent så gott det går...och spolar vatten på golvet och gör en första rensning. Att det kan bli så smutsigt på 6 veckor??

Klipper bort allt vissen och slänger det som dött helt. Kryddplantorna har torkat men de går ju att använda iallfall...de skall ju ändå torka. Köper nya blommande växter på Kinesbutiken nära oss... 2 euro styck är ett bra pris för stora och frodiga växter.

Handlar på Consum...färska jordgubbar och avocado samt sallad och grönsaker smakade utmärkt samt en god brödvit och ett glas rosé...

Packar upp våra väskor med diverse prylar...vädringsställ så vi kan hänga ut våra kläder på luftning efter vintern...Stuvar in de varmaste fleecetröjorna nu och plockar fram lite annat då ju vädret blir varmare och varmare framöver.

Middagen blev det grillad fläskkotlett med råstekt potatis...gott rödvin därtill. Vår TV har vi lyckats få igång liksom Telia Play så vi kan se en massa program och igår blev det ju "Mellon"...

Söndag är det ju bouledags men idag är det KM dubbel och inget vi är sugna på. Vi knegar oss upp till boulebanan...eller rättare sagt jag då mina knän inte vill...så till slut kommer vi dit. Bara bekanta ansikten överallt så det var jättekul att se alla igen...och de första vi träffade på var Irma och Erik på en bänk så där slog vi oss ner och pratade en bra stund...

Det blev till att heja på alla vi kände och det var nog i stort sett alla till skillnad mot i januari när vi åkte hem och det var ett helt annat gäng. Kul...att se alla men ville inte störa så mycket då man stör i spelkoncentrationen...och det är inte bra. På tisdag är det träning och då skall vi börja träna igen...kul.

Hem och äter sopplunch på balkongen...sitter och läser i solen...så underbart skönt...ca 25-26 grader...sedan fick vi för oss att möblera om där...kanske det blev bra nu...vi får se.

Våra grannar ropar nerifrån gatan och hejar så glatt och välkomnar oss tillbaka till Torre...De landade dagen före oss...

Söndag kväll blir hemmakväll och laddar för imorgon då vi skall på fotvård mm...vid Torre Marina. och lite andra ärenden.

PS! Bloggsidan är lite si och så med...ibland går inte utkastet att spara och jag får skriva om och om igen...Hoppas det "fastnar" nu på skärmen...och inget jag kan påverka tyvärr...
#1 - - Marie=Louise Ensgård:

Bästa Annette!
Blir sjukt avundsjuk på er, så himla skönt det låter. Gå till Consum och handla skaldjur, mums och till Chinabutiken och köpa blommor. Vi har lite att styra med här hemma så ingen resa nu. Det var ju skönt att resan gick bra. Ser framemot vidare information med ert leverne i torre. Hälsa boulegänget!