Nyttig medelhavspaj...
Jag gjorde en lättlagad på kvarg häromdagen för att ta med som lunch när vi skulle på utflykt med husbilen.
MEDELHAVSPAJ
4 personer
2,5 dl vetemjöl/dinkelmjöl
50 gr smör
1 dl Kesella
Hacka ihop mjöl och smör samt tillsätt kvargen. Arbeta ihop till en deg. Låt vilka i kylen 30 min. Kavla ut i en pajform...Nagga och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Fyllning:
1 burk tonfisk
1 gul lök (förstekt)
2 ägg
1,5 dl Kvarg
1,5 dl grädde
1 pressad vitlök
1 msk gräslök, hackad
1/2 tsk salt
vitpeppar
8-12 svarta oliver
1 dl riven ost (kan uteslutas)
Tonfisken får rinna av och lägges i det förgräddade skalet tillsammans med löken och oliverna. Häll över den förblandade smeten. Grädda i ca 30 minuter.
ÄT OCH NJUT...en smak av Medelhavet