Nyttig medelhavspaj...

 
Vill du äta en riktigt nyttig paj med medelhavskänsla...
Jag gjorde en lättlagad på kvarg häromdagen för att ta med som lunch när vi skulle på utflykt med husbilen.

MEDELHAVSPAJ
4 personer

2,5 dl vetemjöl/dinkelmjöl
50 gr smör
1 dl Kesella
Hacka ihop mjöl och smör samt tillsätt kvargen. Arbeta ihop till en deg. Låt vilka i kylen 30 min. Kavla ut i en pajform...Nagga och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.

Fyllning:
1 burk tonfisk
1 gul lök (förstekt)
2 ägg
1,5 dl Kvarg
1,5 dl grädde
1 pressad vitlök
1 msk gräslök, hackad
1/2 tsk salt
vitpeppar
8-12 svarta oliver
1 dl riven ost (kan uteslutas)
Tonfisken får rinna av och lägges i det förgräddade skalet tillsammans med löken och oliverna. Häll över den förblandade smeten. Grädda i ca 30 minuter.

ÄT OCH NJUT...en smak av Medelhavet