balansochhalsa.blogg.se

Sightseeing i Rosaleda, bouleträning mm

Publicerad 2017-03-13 21:25:00 i Allmänt, Boule,

Vaknar tidig men inte gubben som "försovit" sig....men, men...han hade kollat klockan som hade stannat så han tog det lugnt...Senare frukost än vanligt men gjorde ju inte så mkt...

Hade ju inte direkt bråttom då vi bestämt med J och L att hämta upp oss kl 13.30...

Åkte till Citronmarknaden för att byta batteri på Th klocka...2 euro. Gick runt en sväng...varmt och skönt och massor av folk och musik...Jag var alldeles för trött för att gå runt där utan vi åkte hem och handlade lite mat på vägen och snabblunch.

Prick kl 13.30 är våra vänner här och åker till Rosaleda Petancaa Club för att köra några rundor med kloten. Janne och jag i ett lag med våra respektive som motspelare...Första rundan sätter vi ganska enkelt men andra rundan var knepigare...då låg vi under med 5-0 så då var det dags att sätta kloten där de skulle...Vi kom först till 13 även denna gång så 2-0 till oss. Våra gäster blev bitna direkt så på tisdag kör vi träning med de andra på Rosaleda... Inte många kort blev tagna idag...huvet var inte på plats då jag sovit så dåligt...räckte bara till att spela boulen.

Sedan blev det liten rundtur i området...vi tycker jättemycket om...lite lägre bebyggelse som en liten småstad/samhälle...trevliga omgivningar och nära havet, restauranger mm...Ringer Grethel och hör om vi får besöka henne och visa hennes fina hus och lämna lånekloten vi haft till J och L. Som alltid fint välkomnande och vi njöt den fina eftermiddagen med lite Cava och tilltugg.


Åker sedan förbi Mas Amigos-kontoret...skandinavisk förening...för att visa var det låg...sedan hem till oss för att se vår lägenhet...De tyckte den var jättetrevlig...precis som vi...men för oss ligger den på fel plats. Nu är det lite mer människor i lägenheterna men fortfarande väldigt anonymt...lite trist. Lägenheten är det verkligen inget fel på. Vi har varsitt sovrum och varsitt badrum...plats för 4 personer totalt om man vill.

Blev lite rosevin med tilltugg och prat en stund...Th fixade lite kokt torsk då jag ej vågade äta något stampigt...efter gallstensanfallet.

Lugn tv-kväll och jag somnar som en stock tidigt och sover till 06.00...det plaskar och porlar...trodde det var översvämning...tvungen att gå upp och titta...men nej då...regnet öser ner och stormen är på väg som förutspåtts...brrr..

Tog en lugn morgon då det inte finns möjlighet att ens gå utanför dörren...balkongmöblerna har fått fötter och vi håller tummarna att de stannar kvar på balkongen iallafall...

Vi börjar packa ihop nu för hemresa på fredag eftermiddag...så vi har en hel del packning med hem...och en hel del att plocka med...hoppas bagagevikten håller...2 x 20 kg bagage var...2 x 10 kg handbagage och 20 kg golfklubbor i resefodral...suck vad saker vi har.

Till slut bedarrar den värsta stormen en hel del så vi kan ge oss iväg utomhus en stund...vädret är verkligen unikt och vi beger oss till havet för att titta på det fantastiska havet utanför oss... .


Ljuset är helt magiskt och vi är så omtumlade av havets snabba växlingar...och vädrets skiftande karaktär. Lugn kväll i TV-soffan och laddar för morgondagen...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela