Jisses....hur skall detta gå? Idag är dagen D då vi skall TÄVLA i boule...vi som knappast vet hur man spelar boule. Ändå har vi lyckats att anmäla oss genom vänner härnere...Mix dubbel...Hur låter det? Gubben och jag samt J blev ett lag hux flux...Ja, det är ju för en god sak och man betalar 5 euro per "näsa" för att ställa upp i tävlingen. Och det var totalt ca 47 lag anmälda med tre i varje lag. Dessutom fanns en hel del sponsorer som bidragit...bl.a. Svensken på Hörnet (restaurang) Quiron sjukhus och massor av andra som bidragit till att göra denna dag möjlig.


Vårt lag anländer kl 09.30 och betalar våra 15 euro för vårt oss. Det är massor av människor där redan och vi bara undrar hur det går till?? Det är så många lag så vi får dela på banorna...Det visade sig ju vara lite knepigt då det blev väldigt trångt om plats...men det funkade sedan otroligt bra när vi började spela.

Träffar Gullmaj och Janne som kommit ner sent måndag kväll...De och många andra är med och hejar på oss alla...samt Sören och Gudrun som promenerat ut från staden Torreveija...

En runda tar ca 45-60 minuter beroende på hur det går...Det blev en segdragen första omgång som vi dock tog hem segern i...vilken triumf. Det var ju mot riktigt "gamla rävar". Kändes ju jättekul...När klockan ringer stod det lika så det blev omkast...och den tog vi hem...KUL.

Paus medan resultatet räknas och vi får en ny MIX DUBBEL att spela mot ett lag från St Louis (nära saltsjöarna). Blev en seg kamp där med och vi spelade bra...dock fick vi "spö med någon enstaka poäng. Lagledare Th och en från andra laget måste gå och signera varje rond vid tävlingssekretariatet...

Nu ringer klockan igen och då får man bara spela klart sitt spel och sedan är det dags att lämna banan...

Nu är det dags för lite påfyllning av korv och dricka om man så önskar...vin eller öl ingick visst i priset..1,5 euro...gick också till välgörande ändamål. Åt en korv men ingen dricka...kanske det hade gått bättre i de två sista ronderna om man tagit ett glas vin mellan ronderna?

Tredje ronden blev mot 3 grabbar som halkat in på ett bananskal...En hade knappt hållt i ett klot innan...och de var jätteduktiga och supertrevliga. De var svenskar och en kille sjuksköterska på akuten på ett av Torreveijas sjukhus. Här tjänade han 11 euro i timmen...så inga stora pengar att tjäna här mot Oslo som han jobbat i tidigare...Där är ju allting dyrt och leva och bo...så där var ju lönen betydligt högre. Här fick vi "smörj" ordentligt...i boulen. Men vad gör väl det när man har trevligt och fina hejarklackar från Sverige på bänkarna.

Fjärde ronden blev spel mot riktiga veteraner...men vi försökte stå emot trycket...12-1 och vi lade in vår överväxlel för att komma ikapp en bit i alla fall. Hamnade i alla fall på 13-7 i den sista ronden. Inget lysande boulespel precis men vi har i alla fall bidragit till tävlingen för Alpes barn genom att deltaga.

Prisceremoni och prisutdelning med många fina priser...Svenske konsuln Björn var prisutdelare i tävlingen och det varierade mellan vinflaskor och till det bästa laget lite prispengar. Även en hel del lotter såldes under dagen så många fina priser även där...morgonrockar...vinkylare mm och vinflaskor.

Efter dagens spel går vi hem till Grethel och blir bjudna på ett glas vin...innan det var dags för middag på Svensken på Hörnet. Kl 16.30 hade vi bokat bord för 9 personer där och för alla gamla och nya vänner och nytillkomna...Riktigt trevlig dag och kväll och nu är vi ganska möra i kroppen...i alla fall jag...och imorgon (läs onsdag) är det dags för golf på Vistabella Golfcourse...mer om det får ni läsa i morgon förhoppningsvis...