balansochhalsa.blogg.se

Skiftande väder...i Torreveija

Publicerad 2018-02-04 19:30:38 i Allmänt, Mat,

Ja nu har vi kommit några dagar in i februari...som ju här brukar vara en av de kallaste månaderna...men man vet aldrig säkert i Spanien.
 
För några dagar regnade det som värst och vi mötte några vänner här på La Mata-marknaden som sa att det hade regnat 50 mm på natten...och det är ju ganska mycket. Det har varit ganska kyligt också...så lager på lager med kläder och ett par tumvantar inte heller fel. Det var inte ens möjligt att ta fram mobilen och plåta heller.
Vi har ialla fall varit förskonade från den snökaos som verkar råda i Sverige och även Gran Canaria...vad vi läst oss till.
 
I fredags njöt vi av fredagsmenyn på "Svensken på Hörnet"...ganska gott men inte riktigt som den fredagen för ett par veckor sedan...laxbakelse och hälleflundra i någon slags tomatsås...samt irish coffee...och där hade man inte heller sparat på "irishen"...så vi blev mer än varma och styrkta...11 euro/person.
 
 
 
Vi åt vår mat i stort sett under tystnad eftersom man inte kunde prata alls med varandra...lite tråkigt. Så det blev snabbt hemåt till TV-soffan...
 
Tyvärr så var det en gäng golfare på 25-30 st som skulle spelat golf men som fått ställa in rundan pga dåligt väder...och bestämt för sig att skrika sig hesa och festa istället och till varandra i den lilla lokalen. En person i gänget  ställde sig upp och bad att de skulle prata lite tystare...men de hävdade sin rätt att väsnas extra istället. De var nog i stort sett alla pensionärer...dålig stil.
 
Lördag morgon sol igen men mycket blåsigt...tog en långpromenad till stan och tillbaka så vi fått ihop våra steg iallafall...
 
Så fort solen tittar fram blir det genast mycket drägligare och det värmer gott härnere. Man får hitta på annat att göra kyliga dagar och promenera är ju aldrig fel.
 
Gubben lagade underbart god mat...igen. Merluza =Kummel i vitvinssås med färska räkor. Supergott...
 
 
Vi har inte heller spelt boule på några dagar då jag har lite problem med ryggen och inte vill äventyra golfen på tisdag....skall spela med en grupp från Mas Amigos på ca 20 personer och tävling om man vill och så vår vi se hur det går när man är ringrostig.
 
Söndag tog vi en tur till Citronmarknaden...våra strumpor är utslitna...så det blev lite inköp till oss båda. Annars inget av intresse...Inte ens en fin blomsterkvast gick att införskaffa...Det var glest mellan marknadsstånden och inte så mycket folk heller...Vi fick oss en rejäl promenad iallafall...
 
 
Även en liten tur till La Zenia Boulevard som är ett stort köpcenter och tittade runt lite i de affärer som har söndagsöppet...en hel del affärer har stängt nämligen på söndagar.
 
 
 
Hittade dock inget speciellt...tittade runt på de vackra blommorna ...cyklamen planterat runt ett gammalt olivträd... och nu börjar solen titta fram. Nu får vi hoppas på lite bättre väder framöver...ock att alla prognoser inte stämmer till punkt och pricka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela