balansochhalsa.blogg.se

Vistabella golf...med Mas Amigos vänförening, boule mm

Publicerad 2018-02-12 09:46:12 i Allmänt,

 
 
Bestämde oss för en tid sedan att skippa boulen i tisdags och anmälde oss till en golfrunda med Mas Amigos vänskapstävling på Vistabella Golfcourse.
 
Betalade in greenfeavgiften mm och såg fram emot en trevlig runda med en massa nya bekantskaper...och förhoppningsvis ett trevligt gäng.Tyvärr hade vi ju inte klart för oss att vädret inte skulle bli så bra...men snålheten bedrar ju visheten som bekant..så vi fick bita i det sura äpplet och bege oss till golfbanan.
 
Hela Europa har det kallt eller rättare sagt "svinkallt" och Costa Blanca-kusten var inget undantag...Morgontemperaturen låg på cirka +5 grader och blåser nordanvind....Brrr...Nu var det ju bara att klä på sig alla kläder man hade...lager på lager...och golfvintervantarna på.
 
 
 
Kroppen var stelfrusen och musklarna var inte glada att bli utsatta för denna prövning av kyla låst. Vi lottades ihop med en dam och en herre som var mycket trevliga ...och det skulle varit en tävling men förhållande så tuffa att ingen var sugen. Bollarna for åt alla håll i vindbyarna och man var glad att man lyckades ta sig runt med en golfvagn på denna kuperade bana i blås och kyla. ISKALLT var bara förnamnet...
 
Kul var också att tränaren kände igen oss sedan förra gången när det var extra rörigt...han kom in och bad om ursäkt igen...och han var genomfrusen och kunde inte röra fingrarna...stela som pinnar...så det hjälps inte om man är Pro eller ej. Det var lika för alla...
 
Alla gillade dock banan...och var betydligt bättre än Campoamor...enligt utsago...men endast ett fåtal hade spelat denna tidigare...på den gamla delen. Vi tycker dock att den gamla med 11 hål var roligare och mer varierande...De nya 9-hålsbanan har långa hål och särskilt par 5...men smaken är ju som baken. Eniga var alla om att den var mycket tuff att gå en dag som denna...Ändå tog rundan "bara" 2,5 timme och ca 6 km i steglängd...så inte så dåligt ändå.
 
Trevlig samling efteråt och ett glas vin smakade gott...1,70 euro för ett glas på en golfbana är ju ett bra pris. Lite mingel...Gubben fick dock avstå vinet som chaufför till vår trevliga lånebil av vår fina vän härnere...Tack snälla!
 
Få se hur det blir nästa vecka då det ju sammanfaller med boulen...och vi ännu ej fattat beslutat i frågan.
 
Igår fick vi jaga en ny "mus" till min dator då den gamla gått sönder...inte helt enkelt men till slut så...Lite knepigt att skriva på datorn annars...så det blev lite uppehåll i skrivandet och skrivklådan varierar från dag till dag.
 
Idag var det bouledags igen...och morgonen var mycket sval och kylig...ca 4 grader så alla kläder åkte på igen...massor av tröjor och jackor, väst mm...men skam den som ger sig...inte vi iallafall.
 
Dock är ju solen på väg att värma gott...och framme vid boulebanan började det bli helt ok...Några hade trotsat kylan som vi så det blev ett redigt gäng boulare idag med.
 
Blev lottad med Ninez som är spanjorska och superhärlig kvinna med "temperamento" och duktig boulare. Blev lottad mot en svensk kvinna och en "ryssen". Oj vilken fajt det blev...och som vi kämpade...Ledde med 6-0 och de hände det...det började fuskas ordentligt...vi fick inte mäta...någon tog upp sina klot och bestämde vad som skulle stå på resultattavlan...så snart var de anda ifatt och vann första omgången.
 
 
Men vad fasiken...nu järnspikar ska vi ta dom och vaksamma som hökar över varje klot...varje avstånd mättes noga och vi var med hela vägen efter varje kast...och tog hem andra omgången.
 
Detta är ju inte på liv och död vi spelar precis men när det börjar fuskas i boule eller i golf då kommer jävlaranammainstinkten in...Dessutom är det ju träning...och varför fuskar man då? De som varit med länge är alltid generösa nog för oss "blåbär" att testa olika konstellationer och pröva sig fram för att bli bättre än att aldrig få försöka...Övning ger färdighet som bekant...och fusk leder bara till ännu mer fusk...och ingen färdighet.
 
Resterande delen av dagen ägnades åt hushållsgöromål som att tvätta och städa...göra citron/ingefärsshot och njuta av den värmande solen...i lä.
 
 
 I "vår" trädgård börjar det växa på sig rejält...fikonträdet växter så det knakar...hibiskus bär massor av knoppar...
 
 
Nu inväntar vi den riktigt värmande Spaniensolen igen och inser att vi ändå är priviligerade mot er i Sverige som tampas med massor av snö och kyla...
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela