balansochhalsa.blogg.se

Helg i Torreveija...Flaskspel mm

Publicerad 2018-01-29 20:04:00 i Allmänt,

Lördag är det jättefint väder...igen...trots att det är ganska blåsigt...Vi behöver hålla vår kropp igång så vi bestämmer att gå in mot stan ...Promenerar ett par timmar efter strandpromenaden mot Torreveija...Det är riktigt kul och spännande att promenera och uppleva massor av saker vi inte sett annars...
 
Kikar in på en liten lågprisbutik Domti...och hittar en del saker vi inte alls skulle köpa...fast det var ju bara nyttogrejor mm...och de har bra priser...njuter av den fantastiskt varma solen och slår oss ner på Dos Dos Dos för att ta en fika...vindlar runt på olika smågator vi aldrig har gått...och vi fick oss en rejäl promenad och lite ont i knäna mm...dryga 12.000 steg blev dagens motion. Ock...det känns att vi är riktigt ringrostiga.
 
 
Kocken hemma fixar solomillo = fläskfilé med tratkantarellsås igen...gott, gott...och riktigt exotiskt att äta trattisar i Spanien. Vår spanska är mycket begränsad men vi borde väl lära oss lite fler ord...meningar...men vi är väl lite tröga på språkfronten...lättare att läsa och förstå än att prata.  Vi lyckas ju iallafall överleva dag för dag så någon slags talang har vi väl...att göra oss förstådda.
 
 
Söndag morgon är klockan på ringning igen...Sista söndagen i månaden är det flaskspel på boulebanan Rosalada och nu var det dags att prova denna tävling för andra gången i vårt liv.
Nu blev vi lottade med en medspelare och två motspelare...och min första medspelare blev Jörgen...en utav klubbens bästa spela...stackars tänkte jag...och det blev som jag befarade. Men som någon sa...han är ju bra skytt så han hade ju faktiskt kunnat skjuta bort en del klot...men vi hade ingen bra dag någon av oss.
 
Jag har ju ingen erfarenhet av fuktiga och regnvåta banor...det rullar ingenting...kloten bara tvärstannar. Hur jag än gör får jag inte iväg kloten mot Lillen...och långt därifrån...min medspelare var inte så mycket bättre trots diger erfarenhet. Medspelarna däremot lyckades "köra över" oss rejält...Vi förlorade med 13-0...så bara bita i det sura äpplet...Nästa omgångarna blev det nya medspelare och det gick som det gick...urdåligt. Ja där har man en det att lära.
 
Nästa aktivitet var lotteri på vin och där var jag inte sen med att vinna en fin vinflaska...rött vin på 15% så undra vad detta smakar och till vad...,? Får vi ta reda på en annan dag.
 
Måndag är det soligt och fint men lite blåsigt men bestämmer att ta oss en rejäl långpromenad till stan...Torreveija. Går in till Mas Amigos och köper golfhäftet...med bra rabatt...fixar en golfkalender med alla olika priser och bokar in en rörmokare som fixar vår toalett där spolknappen lossnat. Vi har tagit bort locket så vi kan spola iallfall men det måste ändå åtgärdas. Blev en reäl promenad och jag har ont i mina knän och rygg så vi tog bussen hem...men lyckades ändå få ihop nära 9.000 steg så ändå nöjda med dagen.
 
Njuter i eftermiddagssolen och fikar...och bara är...jätteskönt. Sedan kommer rörmokaren och ringer på och fixar toan hur enkelt som helst. 
 
Nu är det som vilken måndag som helst...äter lite plock och kollar på Tv...trodde vi tills vi slog på den...rejäla störningar så det blir tidig kväll då klockan ringer tidigt imorgon för en ny bouledag bl.a.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Marianne Wikström

Publicerad 2018-03-08 23:08:45

GRATTIS till er nya lägenhet! Det ser verkligen härligt ut och jag hoppas ni kommer att trivas bra. Så nu kommer ni att bo där halva året, eller hur? Skönt att slippa all snö o kyla. Vi skall äntligen få lite mildare till helgen men vi längtar efter Thailands värme. Var alldeles lagom när vi var där - 28-30 gr på dagen och 26 på natten, halvmulet på fm så det blev aldrig för hett i solen.
Njut av livet o hoppas ni får hålla er friska! Jag fortsätter att följa era fortsatta öden och bravader och längta bort.
Många kramar!
Marianne
Kenneth hälsar!

Svar: Tack kära vänner...Ja det blir något slags växelboende...vi får se...och vi strävar ju inte efter vintern längre direkt...Vi kommer till Åland i sommar...så vi ses säkert där...Kramar till er båda från oss/Annette och Thomas
Annette Waldensten

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela