balansochhalsa.blogg.se

Mi casa...del 5...Ikea och mingel på vår balkong

Publicerad 2018-05-24 19:15:00 i Allmänt,

Ja glada i hågen hade vi bestämt att åka till Ikea i Murcia...som ligger inåt landet...Vi behöver diverse förvaring...skoskåp, några stolar, badrumshylla mm...så efter frukost begav vi oss dit...en timme brukar det ta...men inte denna gång.

GPS:s visade oss käpprätt åt skogen och vi åkte hit och dit...kändes som var på väg i helt fel riktning...nej vi får vända och göra nytt försök med GPS i bilen...den fick också tokfnatt...precis som vi. Efter en bra stund kom vi ut på betalväg men det skall det ju inte vara...frågade i vägtullen...rätt väg till Murcia...si si...och säkerligen den dyraste.

Efter dryga 2 timmar var vi ganska slut redan när vi kom dit...ja nu är det bara att förstå sig på det spanska Ikea-systemet...det visade sig inte alls svårt...bara det att de bokstäver och siffror vi antecknat...låg helt andra saker...lite huller om buller...äter lite köttbullslunch innan vi fortsätter forska i eländet. Frågade på informationen och de antecknade helt andra hyllor och nummer...men till slut så...

Helt yra i mössan av alla intryck tog vi oss igenom kassan och betalade...tog en fika som är gratis om man visar upp vårt Ikea-kort...välbehövligt innan vi skulle lassa in allt i bilen.

Idag verkar det vara den varmaste dagen hittills...termometern visade på 38 grader och man visste inte hur fort man skulle få igång vår AC och bege oss hemåt...som tur var lite enklare att resa hem.

Väl hemma packade vi ur allt i bilen...och ställde i porten. I Spanien skall man inte gärna lämna något i bilen och lämna den utom synhåll...lätt att bli av med sina saker...Ja nu var det bara att börja att skruva och fixa...och det är ju helt oerhört finurligt med alla delar och allt passar...
En gång till måste vi dit då vi inte vågade oss på att köpa något som kanske inte fungerar. Köpt saker som kan passa/ha flera funktioner...suck...men bara att gilla läget.

Även vår bäddsoffa har anlänt på utsatt tid...varför krångla med Ikea när det finns jättebra möbelaffärer...Sofas har gott rykte och det kommer vi fortsätta sprida...mycket bra service...och den gamla soffan tog de med sig.


Någon dag innan detta Ikea-besök hade vi några boulevänner m.fl på husesyn och mingel på vår balkong...De som har sett det ifrån början tyckte att det har hänt en väldig massa saker och det har det verkligen på alla fronter. Lite tilltugg och vi skålar i Cava som är bra priser på i Spanien som på alla andra alkolhaltiga drycker så här har man råd att fira ordentligt...och det känns verkligen kul att vi ändå kommit så här långt.

Hann även med att äta middag med våra vänner på vår strandpromenad Los Locos...


Ja nu återstår bara resten...och vi måste verkligen tänka till nu så vi gör rätt saker innan vi köper returbiljett hem och det är någorlunda i sin ordning till nästa gång. Hyrbilen har gått varm denna period kan jag säga men det blir dyrt i längden så inte hållbart att ha bil hela tiden. Dessutom har vi en jättestor Consumbutik på vår gata ett par hundra meter från oss så en rejäl "Dramaten-vagn" har inhandlats.

Ännu en sväng blev det till Ikea för att komplettera det som fattades och på kvällen när vi sorterat upp allt undrar vi var den långa hylla vi köpt är någonstans...Ja den blev helt enkelt kvar utanför kassan när Th plockat ihop vagnen...och den var betald...så nu måste vi åka en tredje gång...men hur får man fatt i en betald hylla som man dessutom glömt utanför kassan???

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela