balansochhalsa.blogg.se

Fredagsmarknad och middagsinbjudan...

Publicerad 2018-11-17 20:44:00 i Allmänt,

Torsdag morgon regnar det "småspik" bokstavligt talat...Vaknar av blixt och dunder och himlen är ljusare än mitt på dagen. Tar oss till boulebanan men väldigt osugen på att spela. De flesta banor är vattenfyllda mer eller mindre. Nää idag hoppar vi av spelet. Har ont i knä och tå...ingen boule idag,

Passar på att hälsa på Ragnhild i Rosaleda för en liten pratstund...alltid trevligt!! Kollar in hennes blomsterprakt...jag ser mig aldrig mätt på blommor...
Fredagsmarknaden...Ganska tidigt på plats på Torreviejas största marknad...Fredagsmarknaden. Den har ju tidigare legat i stan men flyttat en bit utanför...lite tråkigare läge dock men massor av stånd...så det räcker och blir över.

Vårt sällskap idag är ju Kenneth och Marianne...första gången för dem att närvara på denna stora marknad...Vi skilja åt redan vid entrén då det är omöjligt att hålla reda på varandra bland alla människor och stånd. Beslutar att ses om någon timme igen...

Träffar massor av boulare både här och där...och andra bekanta...Vi skulle väl inget handla egentligen men lyckades komma hem med några saker förståss…och massor av vackra blommor.

Hämtar upp våra vänner och börjar botanisera bland frukt och grönt och allehanda blomster...Det vrids och vänds på lite av varje och utbudet är enormt...och billigt. Som professionella odlare de har varit är detta ju rena drömlandet att besöka.
Efter några timmar tar vi en paus och äter varsin hot dog och lite dricka...
På hemväg åker vi in till Carrefour då våra vänner bjudit oss på middag ikväll...

Butiken har ett stort utbud av fisk mm som skulle inhandlas till kvällens middag. Skall bli spännande att smaka...

Kl 17.15 står vi utanför porten på Mar Baltico...och blir först bjudna på varsin rejäl Gammeldansk...som efterföljs av en god förrätt och en underbart fisksoppa med lax och torsk...så underbart gott och helt i vår smak.
Efterrätt blev en uppfriskande fruktsallad med olika exotiska frukter med mörk riven choklad ovanpå...och mycket gott att dricka i glasen.

Kvällen blev senare än vanligt och skönt att bo 2,5 minut från varandra så ingen långpromenad i natten.

Allt igenom en trevlig dag och kväll i goda vänners lag...vänner vi lärt känna sedan Thailandstiden i Hua Hin på Coys där vi bodde grannar i våra radhus.

Lördag tar vi det lugnt i alla fall en stund på morgonen...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela