balansochhalsa.blogg.se

Vänner på besök mm...

Publicerad 2018-11-14 23:07:00 i Allmänt,

Klockan på ringning igen...här är det nästan aldrig sovmorgon...men sova får man nog göra i nästa liv...Nu är det full fart på boulebanan igen. Vi är där tidigt..så Th är toaansvarig ännu ett tag...Papper skall finnas...toa och handfat rengjorda mm...

Vädret är helt fantastiskt och vi njuter oerhört att kunna leva vår dröm...att bo och leva i ett annat land...i alla fall halvårsvis...Det är få förunnat...men vi lyckades...underbart.


Söndag är det boule igen... Fick en jättebra lottning och vi var bara två personer mot en trippel...hittade verkligen en medspelare som man fungerade med till ett hundra procent...och då är det extra kul.

Fast det ändå bara är träning så är det kul att vinna spelet och känna att man gör en bra insats...vi hittade verkligen varandra men såklart hon skulle åka hem om någon vecka. Riktigt roligt spel blev det att lyckas "klå värstingarna" i klubben. Engånggrej naturligtvis men ändå var det kul.

Felklädda var vi rejält med fleecetröja och mörka långbyxor så rejält svettig blev man efter ett par rundor...så hem och duscha. Kl 14.15 skulle vi träffa vänner på "Svensken på Hörnet".

Snabbt in i duschen och så underbart skönt...Sedan hann vi tillbringa en liten stund på balkongen innan vi skulle gå för att äta och träffa Bettan och Lennart för lite mat i magen.

Idag var det buffé och kanske inte den "vassaste" maten vi ätit där men mätt blir man ju trots allt. Vi hade det trevligt och gick sedan hem till oss och vårt Casa för lite fika och tilltugg samt lite likör... Våra vänner skall dock fortsätta söderut i ca 1,5 timmar så det blev tidigt uppbrott...men riktigt trevlig dag.

Måndag morgon är vi i väntas tider...skall de komma och installera luftvärmepumpen eller...?? Jajamen...k 10.30 ringer det på telefonen och de står ute på gatan och vill komma in och börja sin installation.

Nu var det ju bara att röja i vitrinskåpet, flytta soffa och allt annat runtikring...suck så stökigt det kan bli när man har hantverkare hemma...borrmaskinerna dundrade in i tegelväggarna...rött tegeldamm lägger sig som ett smutsigt täcke över hela lägenheten...både ute och inne...blommorna på balkongen och golvet rejält dammiga...och det springs ut och in med diverse verktyg...upp och ner från och till på "solariet" som takterassen kallas som är gemensam för huset...suck...vi hade ju nystädat igår...men man får gilla läget och slippa frysa här i vinter.

Sedan upptäcker de att kabeln till aggregatet och in i värmepumpen i sovrummet är helt oisolerad och ger varken värme eller kyla utan bara släpps ut i tomma intet. Det är ju lätt att fixa...lite isoleringstejp på hel taket och ända ner till sovrummet är ju en "baggis" för en 50-plussare och hantverkare men inte för 75-plussare...

De tog sig tid att fixa detta med som inte var beställd...tack och lov att slippa ha sin äkta hälft... 75-plussare krypa på tegelpannorna i vårt hus högst upp och och fixa med isolering...då betalar man 20 euro med glädje. Enda knixet var ju att vi tagit ut exakt med pengar på banken för att ha jämna pengar...så nu fick vi skrapa i hörnorna i plånboken...och fick pruta 5 euro...Tack. Vilka killar som jobbar och sliter 10-12 timmar varje dag...svensk firma som jobbar och har mycket gott renommé och har alltid goda recensioner...

De skapar ideligen nya jobb varje gång de är ute på jobb och denna gången inget undantag. Våra grannar...svenska...Hans och Monika högg ju honom direkt och ville ha jobb gjort...så jobb skapar nya jobb och de arbetar nog hos mest svenska familjer...och även i husen nära bouleklubben. Men så de sliter...hinner aldrig ta lunch och bara kör...undrar bara hur länge de skall orka???

Vi är dock så glada att få möjlighet till värme...kyliga och ruggiga dagar samt värme i badrummet...vilket inte är standard här. Här får man skaffa extra element ovanför toadörren men ingen större kostnad...men så skönt...gissa om var nöjd nästa morgon att kunna sätta på lite värme i badrummet innan duschen och njuta värmande element...vilken lycka och ingen självklart här i Spanien.

Ja en ny vecka är redan påbörjad och vi får se vad som händer resten av veckan...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela