balansochhalsa.blogg.se

Vårt flyttlass..och ny attack av Kristallsjukan...

Publicerad 2018-10-06 15:45:50 i Allmänt,

I somras anlitade vi en transportfirma som kör mellan Spanien och Sverige. I stort sett varje månad kör de till sydliga Europa. Den svenska basen ligger strax utanför Norrtälje och de kommer alltså och hämtar upp det man vill ha nedforslat till Spanien.

Började att packa ihop i somras vad vi ville ha med och framför allt hur mycket det skulle bli. 8 flyttkartonger är 1 kbm har vi lärt oss...vi hade 6 stycken samt lite trädgårdsstolar, grill, solstolar, tavlor, lampor mm som vi ville ha i vårt Mi Casa i Torreviega.

Gissa om vi plockat fram och tillbaka med alla saker i månader nu...De behövde ju en uppfattning hur mycket som skulle köras ner och få ihop en helt flyttlass och beräkna hur mycket.

Så skönt att vi blivit av med alla flyttkartonger mm som stått hela sommaren i vårt gästrum och blockerat i stort sett hela rummet...

Nu är det som sagt upphämtat och i mitten på månaden skall vi ha dessa kartonger mm hos oss. Skönt att inte allt kommer samtidigt som vi kommer. Vi har ju även en gigantisk packning ner även denna gång.

Även om inte våra golfklubbor har blivit flitigt använda i sommar pga min menisk/förslitningsskada så hoppas vi jag får en ny möjlighet i Spanien i vinter. Därefter hoppas vi kunna åka med enbart handbagage...

Om några dagar är i på väg igen till vårt paradis...till sommar och sol igen. Vi har redan glömt den värsta hettan i Sverige och ser framemot soliga och varma dagar.

Smolket i bägare fn är att jag haft Kristallsjukan senaste veckan som gjort det omöjligt för mig att göra en massa olika saker. Allt går i sakta, sakta och det är ju inte riktigt jag.Tur säger jag att min man kan laga mat och fixa...annars fick vi nog svälta.

Vår To-do-lista har vart gigantisk hela sommaren och inte glömma något och fixa allt när man är borta en längre tid...samt att vi ordnat rent praktiska saker till Spanien såsom wifi mm så det skyndas på när vi kommer ner. Det mesta tar 2-3 veckor i även om det enklaste sak skall fixas..."manjana" är ju ett begrepp som man får vänja sig vid...men ack så irriterande ibland.

Bara att scanna alla dokument mm har tagit en hel del tid då vår Scanner inte var inte på samma spår som vi. Omvandla/konvertera filer till läsbart i Spanien var heller inget lätt sak men efter 4-5 timmars strulande lyckades det också...ja det är mycket som skall lösas och saker vi inte är helt bekväma med.

Fixat chromcast och lärt oss använda detta samt ordna med att se svensk TV mm...för vi har ändå en del att ordna med på plats. En TV skall även inhandlas. Den 9 oktober är det röd dag och då är nog de flesta affärer stängda så även där måste vi vara snabba vid matinköpen innan...och den 12 oktoer är det Spaniens nationaldag...och då är det troligen inga affärer öppna.
Mycket att tänka på innan man bosätter sig en längre tid i ett annat land...Nu längtar vi så och hoppas att mina Kristaller lugnar ner sig...men det kan som sagt ta sin tid. Hur länge vet man aldrig...Wait and see...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela