Påsk i Torrevieja...

Ja vad skall man säga om påskveckan i Spanien...blött är nog bara förnamnet...och aldrig kunde vi ana den naturkatastrof som väntade...runt hörnet!!

I godan ro spelar vi lite boule och inhandlar mat och lite ingredienser till påskmaten och gäster som skall komma på påskafton...så lite att förbereda.

Skärtorsdag är vi bortbjudna själva på påskmat och det blev en jättetrevlig kväll hos vänner och boulare i klubben...Regnet hängde väl lite i luften så vi garderade oss med paraply iaf...för säkerhets skull. Kl 17.00 hängde vi på låset på Roberto Koch...alltså gatan där de bor!

Sammanlagt skulle vi vara 8 st men blev 7 pga sjukdom. Några nya bekanta och några relativt nya...Vi hade verkligen en sjukt trevlig kväll på alla vis. Massor av god påskmat serverades och vi njöt av varje tugga vi inmundigade...snaps i Leksands-snapsglas och hemgjord god snaps samt öl därtill och massor av gott rödvin därtill.

Intressanta människor...några som varit med i SM i boule och blivit trea, trevlig herre som spelar boule i klubben och spelar bowling på hög nivå. Gammal handbollsspelare från Göteborg...Ja han känner dig Kenta...Vi hade så mycket kul att prata om så rätt som det var stod klockan på strax före kl 01.00 ...oj...vi kom ju kl 17.00.

En liten regnskur kom förbi men sedan tittade solen fram...och en vacker regnbåge...Kl 01.20 var vi hemma i lägenheten efter att vi gått hem i rasande fart i natten...och inte en människa såg vi på hela vägen hem...och mina knän höll ihop hela vägen...tack och lov. Inte ett enda foto blev heller taget...

Långfredag sov vi till 09.00 så det var ju skönt och sovit gott hela natten. Förbereder för morgondagens påskmiddag...Det regnar ganska friskt och gjorde det redan natten innan men i Torre regnar det ju stort sett aldrig så vi kände oss lugna...ännu så länge.

Lördag morgon fortsätter det att regna och regna och nu börjar vi misstänka att stoppknappen hakat upp sig...Redan tidig förmiddag ringer vi våra vänner i Zeniamar och har funderingar på att vi nog måste flytta kalaset till nästa dag.

Nu läser vi på alla sajter hur det verkligen är...gator och vägar avstängda...borgmästaren uppmanar alla att stanna inomhus. Bara i extrema fall...sjukdom och resor till flyget hade prioritet. Bussar inställda och taxibilar tar inga beställningar som inte är ett måste...

Nu börjar vi fatta vidden av det väderkaos som råder i Spanien...och det värsta på 73 år...Det regnade i vissa områden 360 l/kvm...men vi hade visst bara 200 l/kvm...vattnet steg över trottoaren hos oss...floder bildades i minsta utförsbacke...stränder och bryggor spolades bort...kiosker och strandbarer likaså...många hade blivit med sjötomt vid sina hus, läckor och läckage vid hus och lägenheter...

Trots allt klarade vi oss bra från översvämning på balkongen mm som skulle kunna komma att rinna in i lägenheten...men våra blommor var ju inte så glada...och som det blåste hos ...Våra blommor såg mycket ledsna ut över bedrövelsen...och vi också förståss men vi klarade oss trots allt bra. Klimatförändringen känns ju mycket påtaglig i skrivande stund...och man tänker på Gretha Thunberg som verkar ha helt otroliga insikter vart vi är på väg i klimatfrågan...

Nu hoppas vi på en bättre påskdag och skulle stämma av med våra vänner Janne och Lill...nästa förmiddag...