Mot Granada...

Startar vid 10-tiden mot Granada ca 10 mil uppe i bergen...Jag känner mig ganska utvilad om än snuvig och hostig fortfarande...Jag får ju ändå vila i bilen på väg till vår slutdestination idag Granada...Att skrinlägga våra planer är inte att tänka på...Passerar Sierra Nevada på någon mils avstånd...snöklädda bergstoppar...men svårt att ta foto från bilen då ingenstans finns att stanna. Underbara scenerier...


Vi börjar med att göra den research som behövdes för att hitta inför morgondagens besök på Alhambra. Biljetterna har vi köpt i förväg på nätet för längesedan med en guidad tur i 2,5 timme med en guide som talade både engelska, franska och spanska. Åker man bara dit kan man inte köpa direkt...det är helt enkelt utsåldt långt i förväg.


Nu letar vi Meetingpoint och förhör oss noga var vi skall stå...för att träffa guiden. Det är många som missar just detta och att man kanske måste byta ut sina biljetter/voucher man har i någon Ticketkiosk. Vi har redan gjort detta på nätet 2 gånger med massor av information och fått lämna passnummer mm...många turer hit och dit. Dessutom finns det två hållplatser där bussen stannar så man måste veta var man skall gå av. Nu står även det klart!!

Nu skall vi försöka hitta hotell Molinos där vi skall bo i två nätter...ligger i Gamla Stan och nära till allt...bussarna till Alhambra om man nu inte vill gå...15 minuter rakt uppför...Enkelriktade gator...trångt, mycket trafik gjorde saken inte helt enkel och vår GPS slog många frivarv innan den bestämde sig...plötsligt står vi utanför hotellet och stannar bilen och lastar ur bagaget. Får en P-plats i ett garage några varv höger, höger igen och trångt som tusan.

Bilen står ändå inlåst i ett litet garage och vi slipper leta parkering så 32 euro var en billig penning för våra två dygn där. Det var ett mysigt och fint hotell en trappa upp utan hiss...så där hade vi tur. En trappa upp till hade varit förödande...för mina knän och ben. Trevlig personal som checkade in oss. Härligt rum och gott om plats...sängarna supersköna...och egen kudde förståss.


Tar en härlig dusch och gör oss i ordning för att gå ut på stan. Jag orkar en liten stund men det är kuperat så det räcker så det blev kort promenad och intar istället ett tapasställa/bar Damasquesos för att äta något...tar en chefssallad och Th en mix sallad...jättestora portioner och jag blir mätt bara jag ser den...orkar bara peta uppe på toppen och äta upp lite kyckling och några salladsblad och krutonger...mätt igen...ingen aptit fortfarande.

Därefter tar orken slut igen och vi har bara 100 meter hem till hotellet...vila och sova igen...för imorgon blir det egentligen det tuffaste elddopet...gå runt på Alhambra i 2,5 timmar som sedermera blev 3,5...timme...

Imorgon är det dagen D som börjar med Guld...