Veckans stora överraskning/mardröm...

Måndag hade vi bestämt oss för att ha en shoppingdag...dvs fylla på med kläder mm att ta hem till Sverige då allt är så mycket billigare här...långbyxor, kortbyxor mm och lite nya fräscha tröjor...La Zenia Boulevard blev dagens förstahandsval och det är kämpigt värre att ta sig runt och prova kläder när man knappast orkar förflytta sig...

Mina lånade kryckor kommer väl till pass lite då och då när man inte orkar...och avlastar rygg och höft och knän en hel del men också knepigt att hålla reda på...Ja allt går utom nyfödda barn som sagt...

Tisdag är det boule igen för Th men jag får avstå tills vidare...Surt sa räven! Sedan blev det lite matinköp mm med G och vi själva behövde fylla på kylskåpet en sista gång...innan det snart är dags att resa till Sverige igen!

Onsdag är det marknad i La Mata så lite inköp av underkläder var nödvändigt för mig i alla fall..och så blev det och det tokvarmt idag...ca 28 grader och vindstilla så nu suger det...och mina knän orkar bara en kort stund tyvärr.

Ingen orkar fixa mat idag så en biltur till Cabo Roig för lite intag av lunch mm...med vår fina vän G...därefter lite fika och glass mm i skuggan i Rosaleda...

Nu är det tyvärr dags att ta tag i packning och städning mm...inför hemfärden på fredag...Vi har en resväska kvar som skall fyllas med lite nyinköp mm och så får vi den med oss hem också.

Göra ren kyl och frys...ugn och spis, plockar undan på balkongen...och slänga alla fina växter som är på topp nu...Plocka och sortera...usch!

Suck...jag vill verkligen inte åka hem till en kylslagen vår...motivationen är inte på topp direkt att packa men ibland måste man göra även lite tristare saker...så kommer det nog roligare saker framöver...Det är att träffa barn och barnbarn och vänner hemma och bara hinna umgås en smula...så positiva saker har vi ju att se fram emot...

Torsdag kör vi vår vän G fram och tillbaka till Tandläkeriet i stan...sedan skall Th åka hem med vår bil och hämta lite grejor och på kvällen lite avskedsparty för några vänner i Rosaleda. Dessutom hade mitt högra knä brakat ihop igen så jag kan inte gå fram och tillbaka utan Th skulle köra på kvällen...skulle bara hem och hämta några saker först..

Efter några minuter kommer Th tillbaka igen och ser inte glad ut...vad har hänt???????

Bilen stannade bara så där i en gatukorsning så han fick köra på startmotorn och förflytta sig in till vägkanten...i villaområdet...Ja vad gör vi nu?? Vi skall ju åka i morgon bitti kl 08.00 från vår lägenhet...Snabbt överslag...nej vi måste resa hem som planerat ändå och bilen får stå där den står. I Spanien får man ej bogsera utan man måste ringa bärgare som tar bilen till verkstaden.

Det är fredag kväll och ingen är intresserad nu...och vi vill själva vara där när den skall lagas mm och framför allt hämta upp bilen igen annars får man betala dyra pengar för uppställning per dag...inget vi önskar!!

Jag bokar en taxi till flyget nästa morgon och Th ringer Top Gear som är vår långtidsparkering att vi kommer senare i sommar...och lämnar in bilen. Vi får åka ner igen när det passar oss och fixa med bilen för det var solklart att vi måste hem till Sverige ett tag...och framför allt inte "overstay" vad gäller reseförsäkringen...Det måste gå 15 dagar emellan...

Nu dimper det ner lite vänner hos G så vi har en trevlig kväll tillsammans med cava, vin och lite tilltugg innan jag bokar en taxi hem...då jag inte kan gå...Taxi är billigt och kostar 4, 80 euro hem till vår lilla "våning". Ack så surt och så trött man blir...men hjälper ju föga!


När vi skulle checka in golfklubborna ville de ha 70 euro för besväret...what is da shit??? Trodde vi hade betalat för detta när vi bokade...Intyg hade vi ju på att klubborna skulle få plats och var säker på att vi betalat...men SAS...nu får ni väl ge er?? Surt sa räven och vi fick betala så klart!! Nu räcker det verkligen med allt!!

Efter lite kämpande med krycka mm så kommer vi på SAS-planet och flyget startar...då hör vi världens duns...Gisses vad är detta?? En person ha ramlat ur stolen och ner på golvet...Gosch...vad händer...behöver vi åka tillbaka igen...det kommer syrgasmasker och massor av folk flockas runt...avsvimmad eller?? Efter en god stund kommer hon igen och får sätta sig i stolen igen...

Nu är det riktig turbulens i luften så planet skakar hit och dit trots det vackra vädret...så skakig hemresa tidvis vid start och landning i Sverige...men slutet blev gott och vi landade någon minut försenad...men att få sitt bagage tog tid...en stor resväska och golfklubborna som nu får stanna för alltid hemma i Sverige...Hämtade blev vi av vår kompis Janne som fått vänta en bra stund på oss..

Ja är det inte det ena så är det något annat...men blev ju onödigt spännande!! Nu letar vi enkelresa till Alicante igen så fort vi gjort alla åtaganden hemma...i alla fall de som är inbokade sedan länge...!!