Julveckan i Spanien...

Julveckan i Spanien var nog så intensiv...vad gäller att få ihop lite julmat mm...Det lyckades vi med bra och en julskinka färdigkokt och allt...bara att griljera med "utsmycka" i vanlig ordning...Janssons frestelse ville vi inte heller vara utan...sill, rödkål, köttbullar, spjäll, gubbröra, grönkål med granatäpple, brysselkål mm så inte mycket vi saknade!!
 
 
"Dan före dan" så kom ju naturligtvis nya restriktioner och förhållningsorder...för några dagar sedan var 10 personer ok att träffas och nu var det plötsligt bara 6 st som fick ses att fira jul mm...Vi bestämmer att vi delar på gänget så några av våra vänner här och vi bestämmer att fira julafton hos oss...men julklappsspelet hoppade vi över men varsin liten "klapp" blev det iallafall.
 
Först skall dock julaftonsboulen spelas på traditionellt sätt...och de flesta hade "tomtiga" kläder eller utsmyckningar...Efter spelen skålade vi i glögg och önskade varandra God Jul...trevlig förmiddag...därav munskydden på hakan då vi drack glögg...annars näst intill omöjligt att få i sig!! Och de som undrar varför en del sitte nära...då sitter man bredvid sin respektive make/maka eller partner...om ni undrar!!
 
Även boulen är ok att spela...då vi spelar på varannan bana...4 mot fyra och håller avstånd...
 
 
Kl 14,00 hade vi bestämt att våra vänner skulle infinna sig hos oss...Vi hade gjort lite julmat i båda hushållen så vi värmde på och pytsade upp i alla karotter och pyttsar vi hade. Först blev det lite hemgjort glögg på vår balkong i solskenet och det var riktigt varmt att sitta ute...Julmiddagen intog vi dock inomhus pga kylan.
Det blev en trevlig och intensiv julafton ock kl 20.00 var vi ganska nöjda och mätta och belåtna...och våra vänner taskade hemåt i julnatten...Juldagen är en annan dag...då skall vi njuta lite ytterligare julefrid...och bara vara!!