Vänskapsmatch Rosaleda Petanca och Torreta III

Blev lite sovmorgon då klockan annars ringer senast 08.00 eller tidigare...Jag sover ju inte så bra pga smärta i rygg och ben mm så varje minut jag får sova är guld värd...och trött blir man av att ha en ständig värk...Nåväl, så skönt att slippa stressa...

Massor av folk på banan och 20 st lag med spel på dubbla banor vilket inte är direkt någon höjdare...trångt...svår att hitta en plats att stå under spel men man får gilla läget. Det är dock ganska lika för alla...och vi hade turen att ändå få spela på bana 6 första spelet med bara 4 personer istället för 8 på banan.

 
 
 
 
 
Öppningen gick lysande med 4 poäng i första spelet men sedan "knaprade" våra motståndare ikapp gradvis och gick om...poäng för poäng. Vi (maken och jag) tog nog enstaka poäng men kom inte riktigt in i matchen. En fördel är ju att börja lägga lillen där man vill men så blir det ju inte om man förlorar varje omgång...Blev 13-7 till motståndarna så det var bara att bita i det sura äpplet och anmäla förlusten till sekretariatet.

Liten paus innan vi lottades mot Torretas bästa spelare...så där fick vi storstryk med 13-3...och inte så mycket vi kunde göra. De var jättduktiga och vann pris för bästa spelare senare under middagsceremonin.

 
 
 
 


Nu blev det en längre paus så lite skorpor, tomat och basilika, samt lite vitt vin gjorde tydligen susen när man inte är i form alls...eller var det nerverna som spökade???

Nu var man ju rejält sugen på att göra något bra och några rätt i alla fall...jämlika motståndare och till slut stod det 12-12 och jag hade ett klot kvar som jag var tvungen att sätta...yes...äntligen...där satt den så vi i alla fall vunnit 1 match under dagen. Med 1 poäng😇
 
Därefter bar det av till en kinesrestaurang TorreAsia nära Matboden...sammanlagt var vi 80 personer som åt en 7 rätters middag, med varierande innehåll  med 0.5 flaska vin per person eller en öl......hungriga var vi så våra skålar och tallrikar var tämligen tomma när dagen var slut.
 
Prisceremonin blev innan efterrätten och kaffet och det var stora skillnader mellan fiasko eller succé...Dock vann Rosaleda vänskapspokalen tillbaka med att vinna varje omgång med 14 vinster mot 7 poäng för Torreta III. 
 
Vår gamla ordförande i klubben med sin duktiga partner vann storslaget och fick varsin fin flaska vin värd runt hundralappen hemma i Sverige. Kul och värdiga vinnare...

 
 
 
 
 
 
Pokalen överlämnades till Acke/Anders vår nuvarande ordförande...och Gittan som ordnat hela kalaset  med att greja med alla bokningar och hålla reda på vilka som betalat har gjort ett jättebra jobb...Tack Gittan!!
 
Själva har vi stigit i graderna i klubben numera...då vi båda tydligen är ansvariga för att köpa in hygienartiklar och papper mm till våra toaletter i klubbhuset, tömma papperskorgar, fylla på papper, göra rent handfat mm...samt försöker hålla så snyggt det går...