Livet i karantän fortsätter...och 51-årig bröllopsdag

Undrar vilken dag det är när man vaknar?? Gluttar bakom persiennerna?? Bra eller dåligt väder?? Vad skall vi göra hela dagen idag igen?  Vad skall vi äta till frukost, lunch och middag idag??
 
Ja vilka frågor man ens aldrig ställer sig annars...när allting är så självklart...och dagarna fullspäckade med aktiviteter och full almanacka...Ibland är man riktigt trött när väckarklockan ringer...redan morgon och jag som är så trött🙁
 
Man skall aldrig gnälla mer vad gäller trötthet och tristess och vad det innebär att sitta i princip inlåst dygnet runt...dag efter annan...och samma i stort sett varje dag. Nu orkar vi inte ens lyssna på olika rapporter från olika länder där man jämför  nya sjuka, döda, nya fall, och att det fattas sjukvårdsmaterial...är det sant eller falskt...hur vet man?? 
 
Humöret pendlar många gånger per dygn...upp och ner, upp och ner...hela tiden. Ibland blir man glad för något och lika ledsen i nästa andetag...spelar inte någon roll vilket...Hur länge skall vi sitta här nu och vänta?? Kommer vi hem den 7 maj som planerats med SAS??
 
Pratade med agenten Ticket där vi köpt vår flygbiljett i går och de säger...ni gör rätt som är kvar...ingen panik!! Blir flyget inställt ordnar de nya biljetter på något vis. Trevlig kundservice som sitter i Ö-vik och inte har märkt av den Corona-kris som vi och alla är märkta av.
 
Vi har lagt in oss på UD:s Svensklista hur länge vi avser att stanna. Och de råder ingen heller att åka hem om man har eget boende och kan stanna. Ingen vet vad som händer heller i Sverige eller här och inte vi heller...man är bara sårbar hela tiden occh hugger tag i alla positiva halmstrån man hittar. 
 
Söndag morgon vaknar vi till sol och blå himmel och alldeles glömt bort att det varit tidsomställning. Från att vakna kl 08.00 så var nu klockan plötsligt 09.00... då ljuset var helt annorlunda mot det vanliga. Vi äter vår vanliga frukost med youghurt och färska jordgubbar, flingor och solroskärnor, och färspressad apelsinjuice och citron/ingefärsshot samt kaffe...
 
Plockar och sätter oss UTE i solen och njuter av värmande solstrålar. Vilken lycka att solen skiner på oss just idag då vi har 51-årig bröllopsdag...Krombröllop...Blir enkel lunch då vi skall äta lite mer än vanligt till middag...
 
Till förrätt jordgubbar och Cava...vilket brukar smaka utmärkt...men denna Cava var nog mer än BRUT. Surt och strävt så efter varsitt glas fick vi inte ner en droppe till utan får spara kvar i flaskan till jag vet inte vad??
 
 
Förrätt blev räkor och havskräftor...men vad inte maken upptäckt var att havskräftorna var RÅA och inte kokta...så det blev ner med dom i stekpannan med smör och vitlök men tyvärr blev inte smaken vad vi tänkt oss...🤥Varmrätten blir säkert god?? Lax inköpt igår på Consum...fick gå i ugnen till ca 52-54 grader men var lös och sladdrig...men smaken med lite fyllning, färskost med gräslök från kryddhyllan på balkongen var det dock inget större fel på tillsammans med sallad. Gott vitt vin från vingården/bodegan Faelo några mil från Torrevieja.
 
Efterrätten en god citronkaka med creme fraiche och färska jordgubbar var ju helt ok i Coronatider!!
 
Idag sov vi länge...ända till kl 09.10 så dagen blev plötsligt  väldigt kort. Inte så långt mellan frukost och lunch...och sedan var det dags för Yoga med Tina via videolänk direkt där vi var 25 st personer som yogade i sina hem under ledning av Tina.  Bra uppkoppling och allt fungerade perfekt...Skönt med lite andrum när man befinner sig mitt i "Stormens öga" och har möjlighet att koppla av ett tag från alla Uppochnervända känslor...