Äntligen hemma...efter 57 dagars karantän...

Känslan är nästan obeskrivlig när vi äntligen beträder Sverige igen...känns som vi levt vårt liv i en helt annan värld eller i en skräckfilm med många känslor fram och tillbaka, upp och ner...som vi just vaknat upp ur... eller vad hände...Här kommer en sista sammanfattning av vår hemresedag...
 
Jag vaknar redan kl 01.00 första gången men somnar om en stund och då är kl. 04.00...ligger kvar för att vila så länge det går...men har massor av fjärilar i magen och att allt skall kunna genomföras som vi har bestämt. Börjar plocka ihop det sista...och äter en enkel frukost på varsitt kokt ägg och en drickyoghurt som är enkelt och lätt att få i sig. Det blir en jättelång dag det vet vi...om allt går som det skall...
 
Nu skall vi ta oss till flygplatsen och åker redan kl 06.30 och hoppas att vi nu får åka två personer i samma bil och jag får sitta i baksätet. Det vimlar av olika information så ingen vet säkert☹. Andra nära oss där en får ta bilen och en åka taxi med en vilt främmande människa...Ologiskt...Fjärilarna i magen blev inte färre när vi ser blåljus och en polisbil stå på tvären...jaha...nu blir det problem...men de hade redan tagit en bil så vi fick åka förbi...Puuust...första hindret avverkat!
 
Vår bil skall vi lämna ifrån oss på Marina Park på 4e våningen vid flygplatsen. Vi har hittat en ny aktör då vår gamla TopGear inte ens bemödar sig med att svara...så vem vill anlita en sådan firma igen?? Vi åker in i garaget och på plan 4 står det en herre och väntar i  flashig väst från Marina Park...så vi betalar vår årsparkering med 249 euro och lämnar bil och plockar ur vår bagage och ställer på en vagn. Mycket krångel med att få kontakt och betala med kort men till slut fick vi ta Sabadell (spanska kortet) och betala med...Idag fick vi tillbaka pengarna därifrån och insatta på vårt konto igen...så då gick ett annat kort igenom...undrar bara vilket?? Nu måste vi ha snorkoll på våra kontoutdrag så det inte blir dubbelt...😲🤑
 
Smidigt att landa på denna våning och gå och ta hissen till Departure...Inte många själar där så vi sätter oss och andas ut en stund, besöker toa ochd tvättar händerna noga...ansiktsmask har vi alla och det är obligatoriskt... Redan kl 08.00 öppnar incheckningen vid desken...och det var fortfarande väldigt lite folk...beroende på att det tydligen bara går ett plan idag...
 
 
Eftersom vi redan checkat in online behöver vi bara visa passen och har massor av bagage men i vår dyra biljett ingick 2x23 kg/person...onödiga pengar men, men...Vi har sammanlagt 38 kg då vi inte vet när vi kommer tillbaka igen...Annars reser vi ju numera med bara handbagage.
 
Säkerhetskontrollen går utmärkt och Thomas kommer med "byxorna nere" i princip då han måste ta av sig livremmen...hålla i byxor med en hand (ja midjan har minskat en del) och handbagage...dator mm i den andra...handbagageväska i handen och "handväska/axelremsväska"...mycket att hålla reda på.
 
Pust...nu sänder vi lite blänkare hit och dit...nära och kära, vänner...att vi nu har checkat in och det ser ju lovande ut att vi kommer med flyget...Träffar vår norske vän Rigo som är med på samma plan och pratar en stund då vi inte setts på länge. Han kom ner samma dag som jag blev sjuk i början av mars så vi har inte setts på hela tiden denna vår i Spanien. Och fick sitta i karantän hela tiden...till avgången 3e maj.
 
Dags att borda och nu är det ren och skär KAOS...Tog 1,5 timme innan vi alla kom på...och vi skulle hålla avstånd i kön...det sölas och grejas hela tiden...personaler skäller och står i...one meter...one meter...men när vi kommer in på planet sitter vi ju alla som packade sillar med munskydd...iallafall . Är lika förvånad varje gång vi flyger att man ställer sig i mittgången och är i vägen för alla som skall kliva på...varför inte gå in vid sin plats till folk får passera?
 
Nu är det bara att härda ut och vi är på väg hem iallafall...hade en trevlig spanjor på fönsterplatsen med handskar och munskydd vi kunde prata lite med iaf...han kunde bra svenska också men fått ett sms han inte förstod och inte vi heller...vi måste hämta ut vårt bagage vid mellanlandning i Oslo och checka in på nytt i ankomsthallen...Jaha...det var ju överraskande att vi fick gå till avgångshallen...Vi får se vad som händer...Som tur är reder flygkaptenen ut begreppen. De som skall till Arlanda behöver INTE checka in sitt bagage på nytt...Pust...pust!!
 
Ingen mat på planet utan vi hade varsin macka i en plastpåse att klämma in i munnen utan att ta i med händerna...något skrämmande och annorlundaoch overklig resa. 3.40 timmar senare kommer vi till Oslo och då har vi att se fram emot 5 timmars väntan utan mat...inget var öppet till en början men hittade en kiosk som hade baguetter och vatten eller annan dryck. Vi delade på en baguett då vi vet att det är långt kvar innan vi är hemma...
 
Tiden segade sig fram men till slut fick vi gå ombord för att flyga hem till Arlanda...Hade trevligt resesällskap ochså denna gång med en ung flicka från Gävle som bott i Aten ett år och jobbat men nu suttit i karantän lika länge som vi och det kändes hotfullt och valde att lämna jobb och lägenhet och åka till Sverige. Vi hade en jättetrevlig pratstund så den timmen vi satt i planet gick jättefort...Strax efter kl 21.00 landade vi och våra väskor kom på direkten...Var ju inga andra plan som landade...
 
Vi "messar" våra vänner som kört upp vår egen bil till Arlanda för att vi skall slippa åka taxi med en vilt främmande människa som kanske inte är lite noga som vi med säkerhetsaspekten. Det var vår stora skräck...Men tack vare underbara vänner så gick det hela så smärtfritt som helst...förutom att allt är omgjort på Arlanda nu så avgående och kommande numera är på samma ställe...Så vi bara slängde oss in i bilen och drog iväg hem...ett kort stopp på Donken för att köpa med oss lite mat hem och äta i den sena timmen. ÄNTLIGEN HEMMA...och en resa vi aldrig kommer att glömma.
 
Nu väntar återanpassning och sträng 14 dagars karantän...i första hand...Mat handlar vi online så nu får vi vänta, vänta...men vi har friheten att ta bilen och ta en tur, titta oss omkring, stiga ur där vi är ensamma och andras in den friska luften i naturen...plocka lite vårblommor och bara NJUTA!! Nästa morgon blir jag jätteförvånad då jag vaknar med en svullen högerfot och tå så jag kan inte stödja på den men det är en annan historia...och promenaderna verkar vara långt borta för min del iallafall.
 
PS! I skrivande stund fick jag meddelande via SAS app att vår hemresa 18 maj var inställd...Skall ringa till Ticket i morgon och höra om de ens vet om det...Så tur man har kvinnlig intuition att känna på sig att det inte kommer gå några plan hem den 18 maj...som jag kände på mig...så nu kan vi kräva tillbaka pengarna på den resan också...alltid något!!