balansochhalsa.blogg.se

Sista golfrunda i år...

Publicerad 2016-12-05 17:44:00 i Golf,

Vi fortsätter vår packning...mycket av allt. Här går det åt betydligt varmare kläder än i Thailand...fleecetröja, långbyxor och varm jacka.
Även tunnare kläder mellan varven. Vädret har skiftat mellan 9 till 27 grader...Några dopp i havet har vi inte heller kostat på oss. 24 gr när vi kom och runt 18 grader när vi åkte. Plockat ihop i kökskåp, kryddor mm...plus allt annat vi köpt som inte fanns där...20 år gamla Skärbrädor är inget vi önskar nyttja...krokar...det är alltid samma saker i alla hus man hyr så fattas samma prylar...äggkoppar...smörkniv...ja packningen blir enorm. 100 kg bagage har vi lyckats få ihop... Golfbollar, klubbor och tillbehör...kläder och skor...Spanien är noga med klädsel på banorna och inte säkert man kommer ut på banan med jeans...eller kan bli avplockad om man har otur. Pack och plock innan vi åker och äter lunch innan sista golfrunda för i år. Testar Vistabella igen...Denna speciella bana med så många bunkrar och waist-områden.
Anderssons hängde på även denna runda...förutom M som bara åkte med i bilen. Varmt och soligt och skönt när vi startade 14.24...Här gäller att slå rakt och hyfsat långt för att undvika de svåraste passagerna...Leta i buskar, bland palmer mm är inte det enklaste att hitta bollen...
Tyvärr var väl båda herrarna på båda sidor om banan lite för ofta och då tar det tid att hitta bollarna. När det trycker på 4 bilar bakom kan man inte leta klart utan måste fortsätta. Utmanande och tekniskt mycket svår bana....säger de som vet.
Rundan var klar ca 3 timmar och 7 km senare och nu mörknar det snabbt..solen går ner 17.40 så de blir mörkt innan vi kom hem. Här skiljs vi åt med våra besökare. ..vi åker i morgon till Svedala liksom våra besökare. Köper hem lite färdig mat och delar på en flaska vin...lite tv-tittande innan de är dags att krama kudden... Somnar som stockar och fattar inte vad som händer när väckarklockan ringer...redan morgon. Diskar och plockar vilket är det tråkigaste med hela resan och att man ska åka hem igen...Trösten är att vi kommer tillbaka i början av januari. Och så återstår det värsta...att ställa sig på vågen i morgon bitti och får se hur mycket man gått upp denna gång...Smällar man får ta...

Näst sista dagen...

Publicerad 2016-12-03 10:53:00 i Resor,

Komprimerat program näst sista dagen för oss detta år i Torreveja...I januari är vi tillbaka igen... Fredagsmarknaden i stan men idag hade vi inget köps direkt...har handlat klart för denna gång...Hämtat upp Våra vänner på stan...strosarr bland alla marknadsstånden ...nej inget som lockar.
Tar en öl nere vid fontänen medan K hämtar bilen...annars är ju buss ett bra alternativ. Vid halv två kom vi till Rosaleda och blev bjudna på glögg och pepparkakor hos Grethel.
Bokat bord på restaurangen bredvid...och även Rigo ville följa med på lunch och sedan matchspel i boule. Solen värmer gott och det var musikunderhållning till lunch...Vackert väder förgyllde lunchen...lite extra.
Dags för match i boule. ..damer mot herrar...först till 13 kom damerna i första omgången och verkligen otippat. Andra omgången tog herrarna hem spelet...till herrarnas förtjusning...tjejligan hade gärna tagit detta också i andra omgången.
Nu börjar det bli småkyligt så hem till Grethel med kloten och fick lite värmande och stärkande innanför västen....innan vi skulle äta middag på Svensken på hörnet...3 rätters middag med halv flaska vin var för 10 euro...ikväll blev vi dock bjudna...
Skjuts hem till oss... och säger tack och hej för idag. Imorgon blir det golf...

Liknande inlägg

Lo romero golfklubb...

Publicerad 2016-12-01 09:26:00 i Golf, Resor,

Idag är dagen D för spel på Lo Romero golfklubb...äntligen...tredje försöket...att komma ut på banan...då vädret satt käppar i hjulet. Nu var det dags...kl 14.00 hade vi första utslag...vi är där i god tid...slår på rangen...Hämtar vår buggy...golfbil...lastar på klubor och äter vår medhavda matsäck med kaffe till... Kjell och Margita skulle komma och titta...men blev mer än så....nyinköpta golfskor och inbokad i samma boll som oss kom även K ut på banan. M åker med i bilen och tittar på.
Hyfsat trevlig bana...mjukt att gå på fairway...inte så svår .. men långa hål stundtals...ganska rolig bana men lite träd och buskar här och var...så slå rakt är ju en fördel... Vi kom runt på 2 timmar och en kvart...så bra jobbat... Resultatet blev att jag
vann slaggolfen...min gubbe kom tvåa...ett poäng efter och gästspelaren ett antal slag bakom oss...
Alltid kul, och spännande med nya banor...och lärorikt...
Efter golfspel ett blev det hemmakväll bara vi två...man blir ganska trött efter en runda.. och egen mat har vi ju hemma...att äta upp innan vi åker hem på söndag... Bestämmer inför onsdagen att åka med K och M till La Mata marknaden strax bortom oss...då de aldrig besökt en marknad i Torreveija förut. Vi hade några små inköp kvar just där att göra..
Lite bilturer hit och dit...och en fika på det stora köpcentret La Zenia. ..en latte smakade gott...
Vi äter hemma ikväll då vi ju har kylskåpet fullt med mat fortfarande...Tv-kväll för oss och sova tidigt...

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela