Oktoberfest, Hörnet och Flaskspel...

Ja idag var det dags för oktoberfest igen och denna gång vid en stor tysk slakteributik med kött och korvar i massor...De ordnar årligen en öl och matfestival med massor av olika sorters korvar, en jättestor paellaagryta mm...Vi startade dock dagen med att besöka Expon i Torrevieja Auditorium...

Sedan gick färden till Rio tysk charkbutik och Oktoberfestivalen...vi var där vid 11-tiden då vi bestämt träff med några där. Väl där hittar vi våra grannar och många andra vi kände...Det blev en stor öl att dela på och maken delade en korv och pommes med någon men jag kände mig inte sugen på mat denna tiden efter att just ätit frukost. De spelar HÖG musik här med så det var inte läge att sitta allt för länge...Vi handlar lite till morgondagen i form av Panceta (sidfkäsk) att grilla efter morgondagens Flaskspel på Rosaleda.

Därefter åkte vi och handlade resten samt försökte boka tid hos frissan...(stängt). Hem och vila en timme på balkongen innan vi begav oss till Svensken på Hörnet för lördagens "planka". Våra kära vänner från Rosaleda kom strax därefter och vi hade en trevlig och tidig kväll...då vi laddar för Flaskspel i boule i morgon...och grillat på eftermiddagen.


Vid 16-tiden kom resten av gänget och vi hade en supertrevlig kväll. Vår bil lämnade vi kvar och gick hem i den ljumma kvällen...härligt när det är mörkt och ljummet...då njuter man verkligen!!

Måndag var det bestämt att maken skulle hjälpa till med lite kakelsättning hos vår vän i Rosaleda och jag måste plugga spanska. På förmiddagen ringer min doktorn och jag fick svar på mina prover mm och det var inte högt blodsocker eller någon diabetes så jag måste gå vidare med andra undersökningar.

Hon ville jag skulle komma på eftermiddagen måndag...men neeej...vi får ju gäster kl 17.00 och upptäckte just i almanackan att vi skulle ju till tandläkaren kl 13.00 och hinna handla med. Vi har inget att bjuda gästerna på så fick slänga oss iväg till Mercadona och handla diverse plock...tapas, ost och vin...Medan maken hämtade gästerna så hann jag plocka och fixa lite hemma innan gästerna anlände...Trevlig kväll igen i goda vänners lag...