Åter i Spanien...

 
Snart var vi åter på väg till Spanien...efter uträttat ärende...dvs fått den 3e sprutan dagen efter vi landat...kändes skönt att få det gjort så snart det gick. Efter lite trix lyckades vi...
 
Första veckan gick fort och vi gjorde inte mycket i Sverige mer än lata oss i form tills vi skulle tillbaka...En tisdag var vi hos vår dotter med familj och hälsade på och åt middag tillsammans...Trevligt när vi inte setts sedan september...och att träffa barnbarnen som växt om en för länge sedan...märklig känsla!
 
På onsdagen började jag känna mig riktigt dålig och ringde vårdcentralen kl 14.00...och en timme senare var jag hos akutdoktorn...hade känning av urinvägsinfektion och blev uppmanad att lämna prov nästa morgon...Sagt och gjort...07.30 hängde jag på låset för att de skulle odla provet mm. Doktorn skulle ringa dagen efter...för säkert besked!!
 
Torsdagen gick och jag blev sämre och sämre...frossa och febertoppar mm och nu känns det rejält att något är galet!! Fredag ringer jag till vårdcentralen igen för jag blir ju inte bättre direkt...
 
Precis då kom provsvaret att jag hade bakterier i urin och fick penicillin utskrivet...3-dagars kur med stark medicin...Kände mig efter kuren ganska hyfsat ok men inte mer...
 
Tisdag åker vi åter till Spanien och jag var väl inte i superform. Resan gick ändå bra även om jag fick springa på toaletter stup i kvarten. Landade till och med en halvtimme tidigare än väntat.
 
Bilen var framkörd i P-garaget och vi hade en medresenär också med i vår bil samt en rejäl resväska så bilen var tämligen fullpackad. Landar i Torrevieja runt 19.30 och åker till vår lägenhet och lämnar av väskorna vi hade med...tänkte sätta på värmen...men det hade vår fina kompis redan gjort. Åker till Consum helt nära oss och handlar frukost och en cesarsallad till middag...och en god brödbit!! Lite sallad och vin smakade gott och vi somnade tämligen snabbt och var glada att vara tillbaka!!
 
 På några veckor hinner mycket hända på balkongen med sand och salt mm...Alla blommor var kastade förutom suckulenterna som klarar sig oavsett väder och vind. Så en hel del att göra om man nu orkar...Maken pigg som vanligt så han gjorde grovjobbet medan jag höll mig till lättare sysslor...då jag inte någon energi överhuvudtaget!!
 
Jag mår ju inte direkt toppen utan beslutar mig för att ta nästa kur med pencillin för att om möjligt stävja infektionen...och jag mår väl inget vidare...feberfrossa och fryser och svettas om vartannat...och toabesöken fortsätter intensivt både dag och natt...
 
Vi spelar boule på söndagen och det var slitsamt...och även tisdagen...men då börjar på riktigt dåligt...och inser att den 2a kuren inte heller hjälp!! Onsdag morgon åker vi till ScandClinic som är en svensk vårdcental i Guardamar efter ett telefonsamtal dit att jag var välkommen strax före kl 10.00.
 
Lätt att parkera mm och nu är bara lite papper att fylla i som går till vår Försäkringskassa i Sverige. Jag får lämna kissprov förståss som analyserad medan jag väntar och snabbsänka (CRP). Vår till slut träffa doktorn som bekräftade att jag fortfarande hade bakterier i urinen men skickades även iväg för ordling för säkerhets skull. Svaret skulle jag få på mail...(jag väntar fortfarande på resultatet)
 
Nu fick jag ännu en omgång med ett penicillin med större verkningsgrad än tidigare för att ta kål på bakterierna...och nu blev ännu tröttare än jag var tidigare...orkar ingenting,,,sover middag flera timmar varje dag och 10-12 timmar på natten...Usch så man gör mot sin kropp men har inget val känner jag...men någon ork har jag inte överhuvudtaget och maken får planera matinköp, handla och laga mat samt allt annat runtomkring och jag bara sover...
 
Till slut börjar jag kvickna till och orkar även börja äta lite grand...även om aptitet är lika med noll!! Som tur är finns det en hel del OS att titta på då dagarna börjar bli riktigt långa...Vädret är fantastiskt och jag bara väntar på att orka gå ut en sväng. Börjar med 2500 steg och då är benen skakiga och jag är superslut i hela kroppen!
 
Snart kan vi börja njuta av härliga dagar och äta lunch på balkongen...jordgubbarna har kommit och fina avocado och fetaost med balsamico så tar tillfället i akt att njuta av läckerheterna...
 
 Efter några långa och trista veckor hemmavid börjar jag äntligen komma i någorlunda form igen. Vi spelar boule på våra träningsdagar...och så småningom börjar man kunna njute lite mer av tillvaron i Spanien...Snart börjar en hel del aktiviteter som jag verkligen vill ta del av...så nu börjar det verkligen bli dags att komma igång på allvar...Ja hur det nu blir med den saken kommer ni att bli varse så småningom...för det får ni läsa om i nästa inlägg som kommer när tid och ork finnes!