balansochhalsa.blogg.se

Rosaleda Petanca och Lemonlund...

Publicerad 2018-01-31 20:50:55 i Allmänt, Trädgård,

 
 
Gårdagens boule blev helt annorlunda än alla andra rundor vi gjort...och en segdragen historia...men jättekul...tyckte vi alla fyra.  Min medspelare och jag lyckades med bedriften att vinna två rundor...och det var en jämn kamp in i det sista.  Kloten gick vår väg och med en superduktig skytt kunde det ju inte annat än sluta lyckligt.
 
Övriga lagen har begett sig hem för längesedan medan vi höll på ca 2.5 timme för att säkra vinsten...var ju riktigt kul men också tröttsamt om nu någon trodde något annat. Boule anses ju som en pensionärssysselsättning men inget kan nog vara mer fel...fast det är förståss är flest "pangisar" som spelar. Här gäller både klokskap, koncentration och strategi och lite (hjärn)muskler för att vinna...
 
Resterande delen ägnade vi dock åt pensionärssyssla däremot att bara vara och njuta av sol och värme...och ta en promenad...för ont i knäna har man ju så det är bara att kämpa på...och hoppas det ger sig. Vi ligger runt 10.000 steg varje dag...lite mer och lite mindre vissa dagar.
 
Onsdag är det marknad i La Mata så vi ägnade första timmen åt en liten tur dit...köpte 2 golftröjor för 6 euro då det var utförsäljning på riktigt...så bara att klippa till. Träffade på vårt gamla värdpar från Panorama Supremo...där vi hyrde en höst...inte så fräscht ställe men ändå mysigt...och nu hade de sålt för en vecka sedan för 86000 euro...
 
 
Nu var det dags för ett besök i Lemonlund...helt nära La Mata och Citronmarknaden...och vilket mysigt ställe. Välkomnas av en utav de yngsta boularna i klubben...jättetrevlig och mysig tjej..Vi får varsitt glas god apelsinjuice och sedan får vi gå runt i denna vackra och mysiga Lemonlund med citroner, apelsiner...bara att plocka med sig så mycket man orkade bära i fruktväg...vackra granatäppelträd, nybeskurna olivträd, lavendel och lagerblad växer intensivt i denna vackra Lemonlund...
 
 
Så underbart njutningsfullt och en ren balsam för själen...Vi plockar så mycket vi kan och orkar ta med oss...Framme på Fincan igen blir det Kantarellsoppa med bröd och vin...öl eller vatten...så underbart skön miljö och man känner att detta är verkligen ren och skär njutning för både kropp och själ. Vi betalade 10 euro var för denna unika upplevelse...värt varenda öre.
 
 
Så nöjd med att vara här och njuta av varje dag...solen, landskapet, ljuset, havet...vad mer kan man begära??
 
 

Helg i Torreveija...Flaskspel mm

Publicerad 2018-01-29 20:04:00 i Allmänt,

Lördag är det jättefint väder...igen...trots att det är ganska blåsigt...Vi behöver hålla vår kropp igång så vi bestämmer att gå in mot stan ...Promenerar ett par timmar efter strandpromenaden mot Torreveija...Det är riktigt kul och spännande att promenera och uppleva massor av saker vi inte sett annars...
 
Kikar in på en liten lågprisbutik Domti...och hittar en del saker vi inte alls skulle köpa...fast det var ju bara nyttogrejor mm...och de har bra priser...njuter av den fantastiskt varma solen och slår oss ner på Dos Dos Dos för att ta en fika...vindlar runt på olika smågator vi aldrig har gått...och vi fick oss en rejäl promenad och lite ont i knäna mm...dryga 12.000 steg blev dagens motion. Ock...det känns att vi är riktigt ringrostiga.
 
 
Kocken hemma fixar solomillo = fläskfilé med tratkantarellsås igen...gott, gott...och riktigt exotiskt att äta trattisar i Spanien. Vår spanska är mycket begränsad men vi borde väl lära oss lite fler ord...meningar...men vi är väl lite tröga på språkfronten...lättare att läsa och förstå än att prata.  Vi lyckas ju iallafall överleva dag för dag så någon slags talang har vi väl...att göra oss förstådda.
 
 
Söndag morgon är klockan på ringning igen...Sista söndagen i månaden är det flaskspel på boulebanan Rosalada och nu var det dags att prova denna tävling för andra gången i vårt liv.
Nu blev vi lottade med en medspelare och två motspelare...och min första medspelare blev Jörgen...en utav klubbens bästa spela...stackars tänkte jag...och det blev som jag befarade. Men som någon sa...han är ju bra skytt så han hade ju faktiskt kunnat skjuta bort en del klot...men vi hade ingen bra dag någon av oss.
 
Jag har ju ingen erfarenhet av fuktiga och regnvåta banor...det rullar ingenting...kloten bara tvärstannar. Hur jag än gör får jag inte iväg kloten mot Lillen...och långt därifrån...min medspelare var inte så mycket bättre trots diger erfarenhet. Medspelarna däremot lyckades "köra över" oss rejält...Vi förlorade med 13-0...så bara bita i det sura äpplet...Nästa omgångarna blev det nya medspelare och det gick som det gick...urdåligt. Ja där har man en det att lära.
 
Nästa aktivitet var lotteri på vin och där var jag inte sen med att vinna en fin vinflaska...rött vin på 15% så undra vad detta smakar och till vad...,? Får vi ta reda på en annan dag.
 
Måndag är det soligt och fint men lite blåsigt men bestämmer att ta oss en rejäl långpromenad till stan...Torreveija. Går in till Mas Amigos och köper golfhäftet...med bra rabatt...fixar en golfkalender med alla olika priser och bokar in en rörmokare som fixar vår toalett där spolknappen lossnat. Vi har tagit bort locket så vi kan spola iallfall men det måste ändå åtgärdas. Blev en reäl promenad och jag har ont i mina knän och rygg så vi tog bussen hem...men lyckades ändå få ihop nära 9.000 steg så ändå nöjda med dagen.
 
Njuter i eftermiddagssolen och fikar...och bara är...jätteskönt. Sedan kommer rörmokaren och ringer på och fixar toan hur enkelt som helst. 
 
Nu är det som vilken måndag som helst...äter lite plock och kollar på Tv...trodde vi tills vi slog på den...rejäla störningar så det blir tidig kväll då klockan ringer tidigt imorgon för en ny bouledag bl.a.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Nya Vistabella Golfcourse...och en tur till Alicante airport...

Publicerad 2018-01-26 19:57:00 i Allmänt, Golf, Mat,

 
Vaknar till en mulen morgon och det känns riktigt ovant efter det fina vädret vi haft...och är evigt tacksam att mina Kristallar har lugnat ner sig...men man vågar ej lita helt på att det kommer att hålla hela vägen på golfbanan. Hade inga förväntningar mer än att komma runt...Vi har fått låna en bil så lätt att ta sig till Vistabella Golfbana.
 
 
Mjukar upp på rangen en stund...äter varsin macka och lite kaffe...och vi packar in oss i golfbilen. Skall bli spännande att se hur den nya 18-hålsbanan ser ut...hade höga förväntningar på den nya...Var väldigt rörigt redan innan start...Marschall säger en sak...och Pron något annat.
 
Vi fick vänta länge på startskottet...när vi slaget ut från första hålet...kommer det 2 killar (gubbar) ifatt oss och skulle vara med i samma boll. Helt ok...vi hade ju frågat när vi checkade men de visste inte...i receptionen. Pron stod ju bakom oss med 4-5 bilar och skulle ha lektion mm på banan så vi fick ok att starta. Dyrt har det blivit också...att spela i Spanien. Trist...
 
Efter ca 4-5 hål kommer säger Pron att vi måste spela fortare...vadå fortare...kan ju knappast gå fortare för 4 spelare. Vid slutet på det hålet kommer en ny Masrchall och säger att de bakom skall gå igenom (gå om oss )och att de är Profesionella...suck...och att de slog så långt...men det var ju fasiken ett korthåll på 160 meter dit vi alla kom på första slaget...markerar våra bollar och tar sedan skydd och väntar...
 
 
 
 
 Dåligt med grönska också på den Nya Vistabella...men det kommerväl igång snart.
 
Nu ropas det FOUR för allt vad tygeln håller...vi gömmer oss bakom bilarna och skyddar våra huvuden från att bli träffade...men det var ju dock proffs som spelade...trodde vi.
 
Sedan kommer Pron ner och tackar så mycket för att de fick gå igenom och att de hade bråttom då de skulle  med flyget på eftermiddagen...Vi fick lite fina golfbollar som plåster på "dramat"...men det är inte ok att skynda och stressa på för att de planerat ovanligt dåligt...Detta suger på både humör och spel men man får inte bry sig...det är bara en själv det drabbar...
 
Vi glömde detta snabbt nu och jagade hack i häl på de sk Proffsen...så de fick känna av hur det kändes...
Hade en trevlig runda med dessa två svenska killar...där en bodde i Torre och den andra i Alicante.
 
På hemvägen räknade jag ihop dagens score och vi kände oss helt nöjda med dagens golfrunda och poäng och kostade på oss lite Cava...då dagens runda slutade lyckligt trots allt röra som störde oerhört mycket.
 
 
 
Fredag fm skulle vi köra vår vän G till Alicante flygplats och vi var hos henne i god tid innan avreesan till ALC. Vi återvänder mot Torre och passar på att storhandla mat mm...Vädret är ganska trist idag och lite kyligt och blåsigt så det passar utmärkt med lite veckohandling.
 
Fredagsmiddagen stod "Svensken på Gandhi" för...och minst lika gott som "Hörnet"...Nu är vi redo för en slapparkväll...och håller tummarna för att vår TV vill leverera ikväll vilket inte alltid är fallet.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela