Santa Pola och Elche

Lördag startar upp med mulen himmel och vi bestämmer oss för att göra en biltur norröver.

Första anhalten var Santa Pola...en liten semesterort runt en fin hamn. Även Saltsjöar i utkanten av stan...naturreservat ...som lockar till sig flamingo och andra sjöfåglar. De enda flamingo vi sett är på en väska...kanske blir de enda vi får se...

Dock fanns även en lördagsmarknad där...och tur som en tokig hittade jag en liten handväska då min andra gått sönder. Mycket folk...bilar, människor så vi försökte ta oss ur stan fortare än kvickt.
 
Nästa blir en stad. ..Elche (Elx) och berömda för sina palmskogar...tyvärr en lördag...massor av trafik och inte en chans att hitta en parkering. Vacker park och botanisk trädgård med palmer och tropiska växter. Försöker leta oss ur centrum för att hitta någonstans att äta en enklare lunch...
 
Hittade Centro Commercial och där var vi inte heller ensamma. Massor av klädbutiker och annat, så fyndade två tröjor för 5 euro st...hittade MC Donald...man skulle beställa på en stor skärm...som inte fungerader hur mycket man än tryckte...toklånga köer. Gick till ett annat ställe på FoodCourten. Chicken hot dog samt en låda vad vi trodde var ris😲var ju french fries och inte fried ries. Smällar man får ta då de pratar spanskenengelska ibland.
 
Hög ljudvolym i hela centrum och man står bara inte ut med ljudnivån...och allt människor...vi som bor så lugnt så till och med tystnaden hörs.
 
Många vägar hemåt så man får ta ett samhälle i taget. Gps kan inte sortera utan den lägger av och bara vill tänka.
 
Sen eftermiddag var vi hemma och helt toktrötta och färdiga för en lugn TV-kväll.
Ingen enda bild blev tagen idag...min speciella fotograf har visst lördagsledigt...
 
Nu blir det Så mycket bättre...och sovdags.