balansochhalsa.blogg.se

Vistabella golfbana mm och Konsulatet...

Publicerad 2016-11-08 20:46:16 i Allmänt,

Gårdagen startade vi i lugnt tempo...tidig frukost och tidig lunch hemma innan vi åkte till en annan golfbana...Vistabella..ligger nästan som i en öken. Mycket vackert med de ståtliga bergen i bakgrunden och vackra vyer. Ganska ödsligt...men en ståtlig och konstgjord bana.

Vi hade starttid 14.33 och skulle spela 11 hål denna gång. Njuter i solen av en dricka. Värmer upp oss på rangen. Solen gassar och vi är rejält varma...svarta långbyxor kändes närmast felklätt...just då. Vinden är ganska stark så det blir nog bra att ha för att sitta i vår golfbilar mellan hålen.
 
 

Två stycken till skall komma i vår boll...3 minuter innan start dyker det upp ett par ifrån Belgien...Rita och Sidney...gubben i cowboyhatt och strandshorts😲 medan damen var någorlunda påklädd.

Hon var jättenervös att spela och var Beginners...spelar från Rabbit...alltså orange så nu är det 3 st olika tee som skall beträdas vid varje hål. Herrarna spelade från gult och jag rött...

Här är det mer bunker än grön fairway känns det som...och däremellan stora sandområden med träd och buskar...på onaturligt avstånd förståss...klart man hamnar i buskage o dyl.
 
 

Virriga hål som går kort och tvärs...mycket vatten...kullar, vägar, djungel samt vatten och bunker...vi hade avverkat 7,9 km efter 11 hål vilket säger en del. En del bollar att leta efter vägen, många bunkerslag. Ja det var inte bara Rita som kände sig som en nybörjare...gjorde vi nog alla till och från...släppte igen ett par tvåbollar...tur var väl det. 
 
 
 
Lång tid tog det att komma runt och iskallt...Här satt varken långbyxor eller jacka I vägen.  Ett lågtryck håller sig kvar över området och Torreveija några dagar...16 grader i luften och kraftig vind kändes som minusgrader😨.
 
 
 
 
Genomfrusna och trötta...blev det en stor whisky innan för västen efter hemkomst...och kolmörkt och kallt. Vi skojade efter banan om alla tokiga slag vi gjorde och skulle trösta oss med en wirrepinne vid första misstagen...efter dagens slut konstaterade vi att den är nog "emty" redan...efter alla dåliga slag😣
 
 
Jättetrevligt par och en supertrevlig dag...de bor i Guardamar strax bredvid vår "by". 
 
 
Blåste rejält i natt och drog kallt så upp och letade på en fleecefilt att värma sig med inatt..Imorse endast 11 grader så här skiftar det väldigt mycket. 
 
Ny dag och dagens utflykt blir till Svenska Konsulatet i "stan" för att hämta ett av Th bankkort som  kommit. Under tiden vi är där anländer även det andra via ombud och DHL...legitimerar sig med pass...nu har vi ännu mer att hålla reda på...
 
Innan dess hade jag en tid hos en svensk frisersalong...det blev en kille Anders från Sverige som klippte. 19 euro överkomligt och helt ok.
Hem och äter lunch och gömmer kort överallt samt pass...kylskåpet är nästan tomt...kollar runt lite i ett köpcentrum Habaneras och CA innan vi går till Carrefour för storhandlingen.  Tar en evinnerlig tid...varför finns det 7588 olika produkter av liknande slag...? Vatten för matlagning måste in handlas. ..väger tungt. Allt är inte billigare än Sverige men mycket...och utbuden enorma...tar tid att handla och klockan är 16.00 innan vi är hemma.
 
Vin är billigt från 1 euro och uppåt...från 2 euro riktigt bra viner och starksprit till bra penning. 1 liter Grants 120 sv kronor. Billigt...
 
Ja det tar sin tid att fixa till sitt vardagslivet här...men det gör ju inte mycket...vi har ju inte bråttom.
 
Nu planerar vi för nästa golfrunda...blir troligen Lo Romero...men fick/köpte fel biljetter på Mas Amigos...en skandinavisk förening inne i Torreveija som tillhandahåller billigare greenfe bland mycket annat. Blir en tur till stan igen...😳trångt och mycket bilar är det i år...och ont om parkering.
 
Nu blir det hemmakväll vid tv:n...får vi se hur vädret är i morgon. Ser ut som det skall vända nu...till det bättre.
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela