Tisdag och bouledags igen...Efter avslutad runda och runt 12-slaget har vi bestämt träff där med Marianne och Kenneth då de var lite sugna på en boulerunda igen efter att vi spelat klart med klubben.

Det blev nya rundor igen och vid 14-tiden var vi klara...Nu har vi spelat boule i fyra timmar och mina knän, fötter stormvärker rejält. Nu börjar våra vänner få "kläm" på hur det fungerar trots att vi inte har erforderliga redskap. Men det är väl inte fel att skriva i sanden heller??

Hem och äta sen lunch och njuta på balkongen och vila onda leder mm...

Onsdag...och nu är det dags för lite marknad igen...och ett bra tag sedan vi var på La Mata-marknaden...Kort sväng där och det blåser svinkallt...ligger skuggigt till. Köper lite julstjärnor till orimligt låga priser...och supergoda STORA avocado...och en täckjcka för 5 euro då man höll på att frysa ihjäl...brrrr.

En snabb titt in till Parque Natural La Mata som är ett naturskönt friluftsområde med annorlunda och bördig natur och fina vandringsstigar och tittar på utsikten på andra sidan en av saltsjöarna och ser byn Quesada på andra sidan sjön.


Målet för vår utflykt är dock Lemonlund...en underbar olivlund fylld med citronträd och apelsinträd och lite annat...och ett mycket speciellt ställe.

Här kostar entrén 10 euro per person och då ingår fri plock av frukterna samt sopplunch med bröd, vin, öl eller vatten. Vi har även turen att bli bjudna på denna lunch...så tack och bock.

Nu sitter vi i lä och solen värmer våra frusna själar...och det är bara så underbart att njuta lunchen i solen i denna lilla oas mitt uti en citronlund...massor av dofter och smaker, citroner som dignar i träden...det är stilla och tyst...så njutbart och verkligen en sann "lisa" för själen.


Solmättade i ansiktet och mätta i magen börjar vi vår vandring i denna underbara Lemonlund...träffar på en god...en trevlig vän i klubben som fixar lite här och där i lunden samt hans trevliga fru som också finns här...håller yoga-kurser mm i olivlunden. Vi pratar en stund...då jag sagt jag vill vara med på yogan men min doktorer säger nej...och det känner jag ju själv.

Hon har även yoga på ett gym i La Mata men jag har inte uppbådat energin ännu att åka dit mellan 18-19.30...orken finns inte...och jag är jättetrött efter en dag här...inget viloläge har riktigt infunnit sig ännu...men jag jobbar på det. Behöver sova 9-10 timmar minst...så dygnets timmar räcker inte till...

Johan guidar oss bland citroner, mullbärstrad, olivträd, bland citroner och apelsiner. Detta är en ekologiskt odlad lund utan några som helst besprutningar...ogräs drag upp för hand och ständigt slit och släp...vilket även våra vänner med oss har ägnat större delen av sitt liv att odla ekologiskt...Många intressanta möten har skapats...


Vi plockar i medhavda kassas och påsar...vrider och vänder på citroner och apelsiner för att de skall lossna från trädet. Lossnar de inte lätt är de inte mogna. Slår oss ner och äter varsin solmogen apelsin...njuter av att sitta här i stillheten och njuta. På tillbakavägen plockar vi lite lagerblad...eller ganska mycket...inte bara till kalopsen utan även bra mot ohyra...så det har vi lite varstans i lägenheten i Spanien...för säkerhets skull.

En lång och intensiv dag är snart tillända när vi åker vägen över Quesada hem och förbi saltsjöarna...Laguna Rosa är tyvärr inte rosa idag heller.

Väl hemma är vi rejält trött och öppnar kylen och inser att ingen av oss orkar laga någon mat ...snabbrush till Consum för Th som fortfarande har lite ork kvar i benen. Färdig pizza att grädda i ugnen...så vi delar på en och lite god tomat/mozarellasallad till och lite rött...

Tidig kväll och somnar nästan omedelbart vid kl 21.30...och återigen är en underbar dag tillända.