Dan före dan, Julfirande i toppenväder mm

Dan före dan var det dags att ta itu med vår lilla julskinka som vi delat med några vänner. Trevligt med lite egen julmat så Dan före Dan blev det Janssons frestelse, sill och nubbe, julskinka och köttbullar på menyn.


På förmiddagen tog vi oss till stranden och kollar upp alla som tar sitt årliga juldopp i havet...och så även våra grannar...De startade/värmde upp med glögg mm innan de vågade sig i...och som tur är håller vädret i sig mer ...Inte sedan 1955 har julhelgen strålat med så varmt väder...mellan 22-26 grader.


Julafton kl 14 skulle vi vara på Lilla Svensken i San Louise tillsammans med 16 andra personer och äta julbord. Lite pyssel med bilplatser mm men allt ordnar sig bra...och 2 chaufförer...min man och vår vän Anita får hedersuppdraget att köra bil.

Totalt 105 personer sitter ute i det fantastiska vädret och äter julbord. Som tur var hade vi fått skuggplatser...åh vilket julbord vi fick. Så mycket mat av alla de olika sorter man kan tänka sig och ett dignande godisbord. Så gott och fantastiskt för 40 euro/person inklusive glögg, öl/must/vin och snaps till sillen och kaffe med avec. Garanterat mätta var vi alla...


Nästa anhalt blev en stund hemma hos oss 6 personer för att invänta kl 18.00 då vi alla skulle ses hos Anita och Lars i deras fina hus...Damerna fick åka hela vägen dit och herrarna fick delvis promenera...Trevlig kväll med allsång och julklappslek...och jag snöade in mig på 2 travar med Wettexdukar...då det inte finns i Spanien att köpa. Massor av ost och småplock och trevlig samvaro och vädret fortfarande fantastiskt så man kunde röra sig in och ut. Supén intogs i form av grillkorv med bröd som ordnades av frivilliga kockar.


Vid 22-tiden kändes som det var dags att ta sig hem och ha lite julfrid innan det är dags att avrunda dagen.

Juldagen är vädret helt fantastiskt och vi tar oss en långpromenad till nästa strand Playa del Cura och så långt jag orkade idag med onda knän och rygg. Fikatime hos Marianne och Kenneth ett par timmar innan vi går hemåt.

Annandagen blev boule igen och det är många kvar i Spanien över helgerna...dryga 30 personer från oss. Vädret är strålande så vi njuter verkligen att få ha det så fantastiskt här...

Fredag är det fredagsmarknad och vi hade inte bestämt att åka dit...tog det lugnt på morgonen och duschar och tvättar håret...uggg...mitt hår är helt hemskt och jag vet inte vad jag skall ta mig till med min frisyr...dags att ta i detta vilken dag som helst.

Sedan bestämmer vi oss trots allt för att åka till fredagsmarknaden...trots mitt onda...och när vi sitter i bilen kommer med meddelande att våara vänner är på väg dit gåendes...hinner ju bara runt hörnet på Avenida Baleares så ser vi kompisarna promenerandes dit...så vi tutar glatt och plockar upp dom!!

Skulle inget särskilt handla men efter ett tag var kassen både full och proppade med allehanda grönsaker, frukter, väskor mm...Färden går vidare till Lidl för att handla lite smått och gott...och framför allt våra vänner kunde passa på att handla tunga saker och slippa släpa mat och dryck.

Blev en lugn och skön TV-kväll med lite plock...av allehandla slag då vi håller på att rensa ur frysen innan vi skall åka hem...Jisses så mycket man hittade...som nu skall det äta upp innan hemresan.