Petanca/Boule...träning och tävling!!

Ett utmärkt sätt att röra sig på är att spela Petanca/Boulen i Spanien...men kan också vara väldigt frustrerande...ungefär som golf!! Ena gången går det hyfsat bra och nästa gång fungerar nästan ingenting...
 
 
 
 
 
Vi har hunnit med åtskilliga rundor nu...och jag har köpt nya klot då mina gamla var alldeles för stora för mina händer. Jag har små händer så tvingats gå ner lite i storlek och vikt!! Detta gör också att kloten beter sig annorlunda på banan...och det tar tid att öva in detta.
 
Några tävlingar...både stora och små har vi avverkat...Flaskspel spelas den sista söndagen i månaden...Där spelar man tre spelomgångar som kan vara ganska jobbiga...En omgång kan ta upp mot en timme...och lätt att tappa kocentrationen.
 
Annan tävling vi hunnit avverka var KM (klubbmästerskapen) i vår klubb. Vi tänker att något skall ju komma sist men kan hämta in några placeringar är det väl kul. Förra året var vi 4:a från slutet tror jag...och detta år blev vi 12e par av 19 spelande lag...så det kändes ju som ett steg framåt...
 
Jag spelade med maken då det var Mix dubbel...De flesta vill dock inte spela med sin äkta hälft/make/make/sambo men jag tycker det känns helt ok. Kanske man skärper sig lite mer med annan medspelare men det kan vi ta!!
 
 
Vid varje övningsspel lottas man ihop med sin med/motspelare och hur konstigt det än är så lyckas lotten falla i 8 fall av 10 personer vilket ju kan tyckas märkligt. Nu försöker vi ta nummerbrickor lite annorlunda så vi får träna ihop med olika personer varje vecka. Träning är tisdag, torsdag och söndag (förutom Flaskspelet då 1 gång per månad).
 
Många i klubben spelar även seriespel vilket betyder att man spelar mot andra klubbar i och runtomkring Torrevieja. Vi orkar dock inte spela några seriespel utan sagt att vi kan hoppa in vid sjukdom och när det fattas spelare av olika anledningar.
 
En sådan dag hände härom veckan då var var bortbjudna på lite vin och tapas mm...Kl 21,00 blev jag uppringd och tillfrågan att kunna hoppa in pga sjukdom morgonen efter.
Efter viss tvekan tackade jag ja...
 
Nästa morgon bar det av till närliggande kommun och fick spela både Mix trippel (1 kvinna och 2 män) samt Damdubbel...Tur man inte visste att det gällde en hel del för att vi skulle kunna ta hem serien för att komma vidare. Många fler lag spelade också men tyvärr så kom vi inte vidare utan förlorade med 1 endaste poäng.
 
Jag kände mig inte bekväm i dag och tyckte jag spelade superdåligt...men tydligen hade inte alla samma uppfattning. Vår Damdubbel höll på i nästan 1,30 timme och det var inte direkt den svalaste dagen heller. Alla andra tyckte tydligen det var spännande att titta på men sånt märker man inte av när man är inne i spelet!
 
 
Nu på söndag är det dags igen för Flaskspel så vi får väl se hur det går då...men det blir en annan historia!