Vårkänslor...medan pandemin fortsätter...

I takt med att solen nu börjar värma lite mer och dagarna blir så sakteliga längre så ser vi nu fram emot att tillbringa ett par månader till i Spanien utan att åka hem emellan. Att åka hem nu känns inte bra då pandemin just nu är värre i Sverige än här.  Lyckats även teckna en spansk försäkring ifall det värsta skulle hända...
 
 
Julen kastas ut och nu börjar "vårsådden" kännas i luften. Ut med alla julblommor som börjar bli tråkiga och köpa lite nya vårblommor och den första knippan med tulpaner...Underbart...vi börjar nog se ljuset i tunneln...tror vi!! Vi planterar om lite och tömmer krukor på vatten sedan det regnade "småspik"...
 
 
Vi åker till Specsavers efter påminnelse därifrån att det var 2 år sedan vi gjorde syntest mm. Känns som vi båda behöver nya glasögon då vår syn blivit sämre med åren. Fick även problem efter bältrosen i ögat mm i våras när vi kom hem.
 
Rigorösa restriktioner och det börjat redan i dörren med att de tar "tempen" i pannan...Spritar händer och behåller munskydden på...Syntest och sedan fick vi hjälp med att prova bågar och då fick vi inte själva hålla i dessa vi inte skulle ha utan de lades i en låda där de skulle desinficeras...
 
Till slut hittade jag ett par och maken 2 par då han behöver extra läsglasögon. Totalt för allt med undersökning mm kostade det 690 euro vilket är ett bra pris...Inte roliga utgifter men nödvändiga. Vi får hämta den 27 januari så det bir riktigt spännande...
 
På fredagen fick vi erbjudande från "Svensken på Hörnet" att inhandla Skaldjursplatå innehållande hummer, räkor, kräftor, musslor, skagenröra, aioli bröd mm till 25 euro/person så det var taget att vi vill gynna vår Hörnkrog på alla vis vi kan...Det var så otroligt gott och fräscht och hummers var full med rom...Vilken lycka!!
 
 
Dessutom ville vi fira att vår son fått erbjudande om att bli krögare på Aspeboda Golfklubb under säsongen 2021 tillsammans med sin sambo som skall sköta ekonomi mm...Covidviruset är också redan avklarat och antikroppar finns.
 
Restaurangbranschen är ju tuff i sig men det enda som verkar fungera hyfsat är golfbanor och restaurangen där...och att god mat serveras...samt att de har frekventa besök och också en del andra event...Tillsammans med några medarbetare kommer de att driva detta  tillsammans under detta året...
 
Friskt vågat och nu vi håller tummarna förståss och önskar dem LYCKA TILL!!