Matnyttig pizza
Känslan att äta lite nyttig och god mat känns i hela luften trots att vi ännu har en del snö hos oss kvar.
Idag var det spännande att prova en variant av pizza med blomkålsbotten. Enkelt recept som kan varieras i det oändliga. Tog vad vi hade i kylskåpet just idag. Detta enkla recept måste ni prova!
200 gram blomkål
1 ägg
0,5 - 1 dl riven ost
1 kryddmått salt
Oregano
2 msk rismjöl (eller vad du har hemma) Tomatsås/krossade tomater på burk
Sätt ugnen på 250 grader
1. Kör blomkålen i matberedaren till önskat resultat, dvs mycket fin
2. Fräs i stekpanna och låt svalna
3. Vispa upp 1 ägg
4. Blanda i ost och mjöl samt kryddor
5. Blanda ihop till en smet
6. Fördela på 1 plåt med bakplåtspapper
Bred ut två pizzabottnar på plåten Grädda i 10- 15 minuter till bottnarna fått färg och är lite krispiga Låt kallna en stund

