Matnyttig pizza

Vårkänslorna har börjat spira på allvar och därmed även lite annan typ av mat.

Känslan att äta lite nyttig och god mat känns i hela luften trots att vi ännu har en del snö hos oss kvar.

Idag var det spännande att prova en variant av pizza med blomkålsbotten. Enkelt recept som kan varieras i det oändliga. Tog vad vi hade i kylskåpet just idag. Detta enkla recept måste ni prova!

200 gram blomkål
1 ägg
0,5 - 1 dl riven ost
1 kryddmått salt
Oregano
2 msk rismjöl (eller vad du har hemma) Tomatsås/krossade tomater på burk
Sätt ugnen på 250 grader

1. Kör blomkålen i matberedaren till önskat resultat, dvs mycket fin
2. Fräs i stekpanna och låt svalna
3. Vispa upp 1 ägg
4. Blanda i ost och mjöl samt kryddor
5. Blanda ihop till en smet
6. Fördela på 1 plåt med bakplåtspapper


Bred ut två pizzabottnar på plåten Grädda i 10- 15 minuter till bottnarna fått färg och är lite krispiga Låt kallna en stund
Bred på tomatsåsen samt lägg på dina ingredienser Jag valde idag rökt skinka, fetaost, lite bönor sedan middagen igår. Oregano och lite riven ost. Låt gå i ugnen 5 minuter.
Färdigt att äta...gott och enkelt. Detta räcker till 2-3 personer upptäckte vi efter lunchen. Det var riktigt mäktigt! Smaklig måltid...😀