balansochhalsa.blogg.se

Boule i Rosaleda, La Zenia och Specsaver

Publicerad 2017-11-01 15:25:00 i Allmänt,

Tisdag morgon är kylig...runt 14 grader så man klär sig därefter...och fleece sitter ju inte ivägen just då. När solen börjar värma och vi är på boulebanan så värmer det gott i sol och petanca samt trevliga människors närvaro. Träffar många gamla ansikten och det pratas hit och dit...sedan delas vi upp i våra lag och kör 2 omgångar...Första omgången var riktigt långdragen då vi plockade varsin poäng varsin gång och herrarna var fenomenala att skjuta. Jag hade en sådan i mitt lag...Lennart...hette han. Andra omgången kom vi aldrig in i spelet så där åkte vi på "däng"...men spelar roll...vi hade jättekul och trevligt.

Mindre kul var det när jag kom på under kvällen att vi inte hade betalat för "lösspel" 1 euro /st denna gång. Det bara föll bort i allmänna virrvarret. FÖRLÅT...Petanca Club...torsdag skall vi åter spela och betalar då givetvis vår avgift från i måndags också med lite ränta.

.

På vår väg därifrån träffade vi på en frågande dam...och sedan började vi skratta båda två...gamla bekanta från förr...och kompisar till våra andra kompisar sär är nere just nu..Vi träffade på dem redan på Arlanda...så vi kände till de var i Torreveija centralt..nu hade de förirrat sig ända ut till Rosaleda utan bil och letade efter Lidl...lång väg att gå även om man går åt rätt håll...många goda skratt hur våra vägar korsas hela tiden.

Vi var på väg in till Mas Amigos för ett extra snack med dom...vi har ju inga extralakan i lägenheten...och lite annat smått och gott...hoppas det fixar sig vilken dag som helst...manjana är i morgon eller en annan dag....vilken som helst. .

Grethel anmälde oss till en Petanca välgörenhetstävling för Alpes barn den 7 november som går av stapeln på boulebanan. Då spelar vi 3 i ett lag och det blir gubben och jag samt en person till...Alpes är ett cener för barn med mentala eller fysiska handikapp...Det kommer att bli ett jättekul och spännande dag med en mängd happenings!! Massor av folk och publik...sponsorer mm... Du som vill... kom och titta på oss...Alla är hjärtligt välkomna! Det börjar kl 10.00.

Eftermiddagen kollade vi lite i Decathlonbutiken i La Zenia...hittade ingenting förutom golfbollar som vi behöver på fredag då vi skall spela golf på Vistabella...kan vara en riktig bollätarbana om man inte har siktet rätt inställt...får väl se hur det slutar.

Hem och fikar lite då jag är jättetrött i huvud och kropp och inte på shoppinghumör direkt...Kl 18.30 skulle vi vara på Specsaver och göra synundersökning samt prova ut nya glasögon till gubben. Han har aldrig ägt ett par riktiga glasögon så nu var det dags...Det blev progressiva för att se både på långt håll och då framför att köra bil ...samt att läsa med. Jätteskönt...att slippa tolka alla små bokstäver här och där...och vilken håll pilarna går åt i körbanan... .

Nu är vi hungriga och trötta så det blev lätt middag framför TV:n...och i morgon (läs onsdag) är det helgdag i Spanien och Allhelgonadagen. Då är ingenting öppet i stort sett...enstaka restauranger förståss...men troligen inte mer...Vad vi gör då får ni läsa i dag kanske men lite senare...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela