balansochhalsa.blogg.se

Äntligen på plats...

Publicerad 2017-10-24 19:45:21 i Allmänt,

 Strul... verkar förfölja oss numera...vart vi än åker eller vad vi än gör. Igår reste vi till Spanien igen och Torreveija som vi fastnat för. Flyget till Alicante landade tidigare än beräknat så det kändes skönt att ha gott om tid på kvällskvisten...trodde vi, men ack så fel vi hade.

Hämtade ut vår bil och vi hade bokat B-klass...alltså inte det allra minsta eftesom vi har massor av bagage och golfklubbor. Men vad fick vi...jo en Fiat Panda...minsta modellen med knappt något bagage alls. Efter många om och men fick vi in bagaget och beger oss på väg N332 mot Torreveija i en sliten och bucklig och skitig bil. Hämtar upp våra nycklar på Hotel Masa och fick 2 par.

Vi hittar snabbt till vårt boende då vi kikat förut...Lloyds Beach Club i La Mata. Börjar med att ta med bagage så mkt vi orkade upp för de 19 trappstegen och sätter nyckeln i låset...men där tog det stopp. Hur vi än vred och vände så gick det inte att låsa upp...nyckeln passade helt enkelt inte. Det var nyckeln till gallergrinden vi fått när vi provade där. Höll nog på en timme...

Trötta och hungriga då vi inte ätit något sedan kl 12.00 på Arlanda. VAD GÖR VI NU??? Vi får åka tillbaka till hotell Masa får vi se om de kan hjälpa oss. Det mobilnummer vi fått om det är problem fick vi inget svar ifrån. (öppet till kl 18.00) Först var de lite spanskt ovilliga på hotellet att hjälpa till...men sedan kom hotelldirektören själv med en hel nyckelknippa...när de diskuterat en stund.

Följ mig säger han... så åker vi till er lägenhet och provar ut vilken nyckel det är. Sagt och gjort...Genast hittar han rätt nyckel och kunde låsa upp vår dörr. Puh...Hämtar allt bagage och bara ställer in på rummet. Vi måste handla något att äta och endast Carrfour Express vid en bensinstation hade öppet så dags...nu är kl 21.50. Köper 2 förpackningar med Pasta Carbonara att värma i micron...smakade ingenting men vi hade inte ätit något på 10 timmar så vi var mer än svimfärdiga. Middag vid 22.15-snåret är inte vad vi är vana vid precis...

Micro??? Vi skulle ju ha ugn i lägenheten samt en massa andra faciliteter...Det var soprent i stort sett överallt...i alla fall några dricksglas, några tallrikar, skål, liten kastrull och liten panna. Det var allt...Hur skall man kunna laga mat hela tiden till 1 december... med dessa enstaka attiraljer?? Vi hade iallafall hunnit köpa lite vin också i nattbutiken som tur var...trött, hungrig, förbannad var bara förnamnet...så man hann lugna sig lite innan man somnade av ren utmattning.
 
Wifi fanns ingen kod till...överhuvudtaget ingen information om någonting. Endast en inplastad gammal lapp vittnade om att Värdeskåpet skulle kosta 15 Euro i veckan...och var får vi nyckeln ifrån..??.men vad fanken är det här...receptionen är inte öppen överhuvudtaget...lägenheten stämde inte överens med bilderna...möblerna var trötta och slitna...Skandinaviska kanaler...nejdå...spanska och eurosport...Ja det var ingenting som stämde med beskrivningen. Suck
 
Mas Amigos är ju en seriös förening för skandinaver och skall hålla bra skandinavisk standard...kanske lite slitna möbler men annars brukar det vara helt ok. Lite kryddor brukar finnas i skåpen och lite av varje...men här fanns ingenting.
 
Bilen har vi hyrt också genom MA så den har vi bett att få utbytt. Vi har betalat för en större bil men fått den minsta modellen. Inget hört ännu då MA måste kontakta dom..."manjana, manjana"...som tur är så man slipper den diskussionen. Bara att vänta...
 
Lite frukost hade vi tagit med...skinkost på tub och ett par smörgåsar samt musli samt köpte youghurt och ägg på Carrfour Express så vi överlevde morgonen innan det var dags att bege sig till Mas Amigos kontor i Torreveija.
 
Vi hade en hel lista med saker att klaga på. De fattade ingenting hur nycklarna kunde blivit hopblandade...Ugn köptes upp på direkten och det knackade på dörren och installerade innan vi hunnit blinka. Kaffebryggare fick vi välja i förrådet och vinglas ett halvt dussin...om vi får besök?? Nyckel till värdeskåpet hade dom...kostar ingenting. Wifi-koden också fast just nu funkar bara min dator och varken telefoner eller padda. 
 
Åker och handlar lite mat och dryck och äter en liten lunch hemma i lägenheten. Tar en promenad efter stranden då vi i princip bor mitt på den. Vi har havet som granne och stranden som närmaste granne...
 
Givetvis glömt att handla en del så ny biltur efter lunch. Åker förbi Grethel....en vän till oss...pratar en stund och hämtar våra bouleklot där...Nej blev ju ingen boule i morse utan en massa strul istället. Dessutom ett par strandstolar fick vi låna. Hon trodde det var våra gamla...
 
Handlar stekspade, visp, potatisskalare och en form till ugnen...och det får Mas Amigos betala har de lovat...ja det är alltid en massa inköp innan man kommer i ordning varje år...lite smått tröttsamt. Skulle hellre njuta av den spanska solen...
 
Lyckats få igång vår TV med program 1 i svart/vitt så det är ju alltid något!! Huvet är ganska tomt just nu och trist att basic-saker skall behöva fixas hela tiden som bara skall funka.
 
Vädret är underbart vackert och himlen alldeles blå...ca 22-23 grader i luften. Har inte hunnit njuta under dagen men just nu sitter vi på balkongen och njuter lite av vågornas brus och försöker andas efter ett mycket struligt dygn...Ikväll blir det färsk lax i ugn med vittvinssås och potatis samt sallad. Så hungriga nu på riktig mat. 
Vi kommer antagligen att somna något mer nöjda än i går kväll då vi somnade mycket frustrerade...
 
Mina bilder vill ej föras över till datorn så än är det allt lite strul...och ingen wifi som funkar i telefon eller padda. Idag blir ni nog utan fina bilder tyvärr om inget under sker.
 
Känns som vår första dag på säsongen i Spanien alltid skall det jäklas...varje gång. Håll tummarna nu att resten går bra. Nu är det snart sovdags för mig...
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Monica%20Ottosson

Publicerad 2017-10-26 09:26:10

Vilken otur ni alltid har. Hoppas överlämnandet av huset gick bra i alla fall. Vi är just nu på Lindbacka en vecka. Kändes lite kymigt att sova första natten efter inbrottet.
Lycka till i fortsättningen....
Monica

Svar: Ja bara lite smärre missöden bara...trasigt fönsterbåge och ruta mm...ja jäklas skulle det väl göra in i det sista. Hoppas inte skadorna blev så stora för er??
Annette Waldensten

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela