balansochhalsa.blogg.se

Tandläkeriet och ny bil mm

Publicerad 2017-10-30 08:23:31 i Allmänt,

Prata om trötta...vi somnade vid 21-tiden igår kväll och sov till 08.20...allt strul tar på vår energi är ju helt klart...man orkar helt enkelt inte hur mycket som helst. Efter allt flyttande och renoverande är vi ganska slutkörda redan...

Vi vaknade ändå förväntalsfulla då vi fick ett telefonsamtal från biluthyrningsfirman C i går kväll...att ny bil fanns att hämta kl 13.00 idag. Första stoppet var ändock hos Tandläkeriet med svenska tandläkare...jag hade bokat tid hemifrån. Det gick fort och snabbt och 110 euro fattigare. Vi var där tidigt då det alltid är svårt med parkering i stan så Th hann få en gammal lagning fixad också för 60 euro...Det går snabbt att göra av med slantar ibland.
 


Nästa stopp var till C för att lämna bilskrället vi INTE hyrt. Klass A1 har de minsta bilarna och vi har betalat för Klass B...mediumklass typ Corsa, Siesta mm. Sämsta bilen någonsin vi haft...köp/hyr aldrig en F Panda...gick bara att köra på ettans växel i kurvorna och det skramlade överallt...hela tiden. Plus att ingen plats fanns för väskor mm. Fick knappast in solstolarna vi lånade i går av Grethel. Idag fick en Skoda Fabia nu och den funkar bra...Haft förut och en trevlig liten bil...kändes som en limosin jämfört med den andra.
 
 
 

Nästa anhalt blev Mas Amigos för att lämna in kvitto på köksutrustning vi köpt mm...stekspade, visp. potatisskalare och en ugnsform till den nya ugnen...samt lite tips hur vi får igång vår TV annat än svart/vit SVT 1.
Någon hade tips att vända på scartkablarna??? Fråga inte hur men det fungerade faktiskt ...jippi...Th gjorde som dom sa iallafall...och nu funkar i allafall en del kanalen i färg...HURRA...

Wifi är ju fortfarande sådär. Jag har delat ut länk för telefon och Th Padda men det är SEGT...det är bara förnamnet. Får tjata imorgon igen...om det inte fixar sig...Min stora dator fungerar iallafall...vet inte hur det blir med bilder idag heller?? Igår träffade jag pojken Timo igen som jobbar på Mas Amigos vars föräldrar var från Ställdalen...och pappan Honkala tränare åt Frank Andersson mm...prata om att världen är liten.

Lunch åt vi hemma i form av en färdigköpt paj som dock ej var god men något mättande...samt lite sallad till. Nu hägrar stranden och solen utanför balkongen.

Så härligt att sätta ner tårna i sanden och solen bara strålar från en klarblå himmel...Nu känns det som vi snart är  på G igen efter allt strul.
 
 
 
 

Nu längtar vi efter att spela boule och golf med det snaraste...förhoppningsvis kanske redan i morgon.
 
Möblerat om lite i lägenheten då förvaringsutrymmen mm är lika med O som vanligt. Inga krokar att hänga kläder och inga klädhängare.Fattar inte hur man tänker på ett hotell? Kommer folk helt utan kläder och prylar mm...Badlakanen var typ stor som en tvättlapp så tur vi hade med egna...inte konstigt att man har massor av bagage?? Tog dock bara men en omgång så imorgon får vi låna av vår fina vän Grethel... Konstigt att det är alltid samma sak på varje ställe man hyr längre perioder...att det fattas grejor. Här i Torreveija är ju de flesta långliggare...
 
Nu får alla ha en trevlig kväll...vi har ätit kycklingsnitzel och ugnsstekt potatis och kryddsmör...och lite rödvin...Det var vi verkligen värda idag...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela