balansochhalsa.blogg.se

Mi Casa...del 3

Publicerad 2018-05-21 18:55:58 i Allmänt,

Härligt att börja röja och sortera och att äta lite middag i vår eget Mi Casa...köpt en halvfärdig pizza på Mercadona och bara att grädda i ugnen...trodde vi...bara och bara...

När vi sätter på ugnen som ser helt oanvänd ut och rena plåtar så går huvudsäkringen...inte en utan varje gång vi provar...jaha vad gör vi nu...vi får köra den i micron som vi hade i alla fall...tallriken passade inte i micron och hängde på sniskan...vilket innebar att vi fick öppna och stänga och försöka få lite färg och att värsta degigheten försvann...för den snurrade inte runt som den brukar...alltså fel tallrik.

Ja det blev en seg middag men med lite vin till så halkade det ner i alla fall...man får inte vara så petig ibland.
Nästa utmaning var att bädda den smala sängen och att lyckas få plats båda två...inga täcken behövs dock då det är varmt både ute och inne...Vi slocknar dock tämligen snabbt och håller i oss i varsin sängkant...


Ja det var första natten i vår lägenhet och det känns bara härligt. Vi plockar och sorterar...vänder på alla möbler...både hit och dit och upp och ner... Vi lyckas skapa riktig kaos hela tiden...men det är väl så när man "boar in sig".


Nu är det även dags att åka till min medicinska fotvårdsspecialist mitt i all röran...men ett måste då jag har rejält ont i ena foten vid Hallux valgus och förhårdnaderna växer snabbt på...ont...ont...

Hos Åsa fick jag också många bra tips på affärer som levererar snabbt och som håller vad de lovar. Vi har dock gjort omfattande research innan vi åkte hem och kommit till ungefär samma insikter...samt tips från många andra. Att lyssna på andras uppfattning är nog det säkraste kortet trots allt.

Inte mycket fanns heller i skåpen i form av glas och porslin som sagt så Domti blev den butik vi inhandlade lite tallrikar och glas mm. Bestick hade vi med hemifrån...smörknivar likaså då det inte finns i Spanien. Osthyvel har i helt glömt bort men det klarade vi oss utan tillsvidare.

Ja nu är det dags för lite kaos och sortering igen...från att ha hyfsad ordning kommer vi hela tiden nya idéer och flyttar runt med sakerna...slaktar vissa möbler...vänder upp och ner på en del...provar på alla väggar och hörnor...

Åker till möblerbutiker och till slut så hittar vi i alla fall en bäddsoffa som vi kunde tänka oss och som det inte var 4 veckors leveranstid på...blev inte allt den färg eller det utseendet vi hade tänkt men blir nog bra så här ändå. Som tur är tar de med sig den gamla så vi slipper det slitet...att baxa nerför trappen...från vår takvåning...då hissen är ganska liten.

En kväll blev också bjudna av fina vänner på grillmiddag...vilken lycka att sätta sig och äta vid dukat bord...Vi njöt verkligen i fulla drag...tack.


Ja ha...dags att ringa en elektriker för att kolla upp vad elfelet är samt att även kolla vattenkranen i badrummet som det endast kommer några droppar ut åt gången...nu är det alltså dags att börja leta hantverkare på riktigt...spännande värre...vem ringer man till?

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela