balansochhalsa.blogg.se

Besök på Sveriges Konsulat, "fika" med grannar och middagsgäster

Publicerad 2018-11-24 10:20:00 i Allmänt,

Tordag kl 11.00 hade jag bokat en tid hos Sveriges Konsul i Torrevieja...Björn Sandström. T och jag samt våra närmaste grannar i samma trappuppgång Hans och Monika samt Thomas och Margareta ville ha en snack med konsuln.

I vårt hus finns 12 lägenheten och det är 4 svenska familjer som bor där. Upprepade gånger har vår port blivit uppbruten samt dörren till vattentillförsel som försörjer alla lägenheter. Där har det tjuvkopplats ett antal gånger för att försörja ett par lägenheter i huset med vatten.


Ett par tomma lägenheter har ockuperats av familjer som inga bostäder har...och innebär att de varken har vatten eller el...om man inte lyckats tjuvkoppla in sig på andra ledningar...och det har man lyckats med i vår fastighet.

Att bli av med ockupanter i Spanien kan vara mycket svårt och leder oftast till att det måste vara domstolsbeslut för att de skall kunna avhysas.

Vi ventilerade våra frågor med Björn S hur vi skall gå tillväga...vår president i föreningen svarar ej på telefon eller mail...ej heller admin på kontoret är särskilt intresserade av att hjälpa till.

Nu skall vi alla 6 personer besöka Administrationen till en början om hur vi skall lösa lite olika frågor...Bl.a. belastar det föreningen ekonomi att ideligen byta lås i porten för att ockupanter har brutit sig in och förstört dörrlåsen.

Ja sysslolös i Spanien behöver man aldrig bli...här är det ständigt pågående projekt av ena eller andra slaget.

Efter besöket på konsulatet bestämde vi 6 personer för att gå och äta lunch...vi med viss tvekan då vi skulle ha middagsgäster hemma kl 17.00. Men hängde på en liten stund i alla fall...Nu öppnade restaurangerna kl 12.00 så det blev en öl först och tiden drog iväg så vi fick avstå själva lunchen.


Kul att ha jättetrevliga grannar i huset och dessutom på samma våning som vi bor...alltså i takvåningar högst upp...Vi håller koll och informerar varandra...

Väl hemma i torsdags tog vi tag i middagsbestyren...Tyvärr har ju vädret inte varit det bästa senaste veckan så att sitta ute är ju inte att tänka på...Men det är ju november även i Spanien och det skiftar i väder hela tiden. Det kan lika gärna vara 23 grader som 13 grader...men någon snö har vi ju inte i alla fall. Här får man gilla läget och göra det bästa av dagen.

Vi hade en trevlig kväll med Janne och Lill i vår lilla lägenhet och tiden gick så otroligt fort...nu ses vi en på någon månad då de reser hem till Sverige ett slag och åter igen några dagar innan nyår...


Åter har en ny dag passerat och tiden bara rusar iväg...imorgon är det Tapasrunda "Ruta de la Tapas" som gäller...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela