balansochhalsa.blogg.se

Rosaleda Petanca Flaskspelet

Publicerad 2018-11-02 08:36:00 i Allmänt,

Jaha...nu får man försöka tagga till inför Flaskspelet...Det startar kl 10.00 på söndagmorgonen så då är det bråttom att få med sig allt till banan. Vädret har slagit om så det är ganska blåsigt och kyligt...men snart blir man ju varm igen genom spelet.

65 personer anmälda blev det och det lottas ju på plats. Banorna räcker inte till så vi blir några tripplar som får spela...dvs 3 spelare i ett lag och bara 2 klot.

Jag lottas i första omgången med mycket bra medspelare och mycket bra motspelare...Nu blir det spännande värre och för en del går världen nästan under om de inte vinner...och det skedde idag i vårt motståndarlag. Att sluta med 13 poäng mot 4 kändes som en väldigt bra seger för oss och värdig...Efter spelet går man till sekretariatet och anmäler detta. Motståndarlaget var inte lika glada.


Nästa omgång blev inte så bra men vi förlorade med 8 poäng mot 13...så inte så långt efter...och den tredje och sista blev det ganska jämt men vi hade inte med toppstriden att göra i alla fall och hamnar någonstans i mitten. Lite paus mellan varje spel och då hinner man äta en korv eller två samt ta ett glas öl eller vin...Det skulle vara i Sverige det...!

Inga flaskor vann vi heller denna gång på varken boule eller på lotteriet medan några lyckades vinna storkovan med ett helt gäng vinflaskor.

För att kora en segrare i boule blev det omspel...och alla fick lägga ett kast så nära lillen de kunde och avståndet mättes noga...3 st var riktigt nära...

De tre i toppen var mycket jämna och till slut tog Preben hem segern som är en av de vassaste i klubben. Han spelar i stort sett varje dag och är med i massor av olika klubbar och tävlar hela tiden så inte så konstigt. Vinsten blev en whiskyflaska som han genast donerade till vår rara lilla Ragnhild och hon blev ju glad förståss att få pris utan att tävla idag.Vi skojade och sa att nu kommer vi nog snart och hälsar på...hihi...skall vi göra i alla fall men tiden går bara för fort och man hinner inte med allt man vill.. Kul och trevlig dag blev det i alla fall och vi var inte bland de sämsta...Vi hade sällskap med Yoga-Tina hemåt då hon bor åt samma håll som vi. Hon kommer att hålla yogaklass inomhus i vinter så det låter ju bra så kan jag försöka vara med. Jag behöver nog stol om jag skall fixa detta med mitt knä...Skall göra ett tappert försök nu när de börjar.

Testen av eftermiddag var det hushållssysslor som måste göras samt att ta fram våra vintertäcken...Även i Spanien gör sig hösten påmind ibland och i spanska hus är det ju bara sten så det blir snabbt kyligt inomhus om det är kyligt ute. Tvätta lite och pyssel...Ja alltid finns det saker att företa sig här.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela