balansochhalsa.blogg.se

Lite födelsedagsfirande av 75-åringen...besök hos Jumilla vintillverkare mm

Publicerad 2018-10-23 18:57:29 i Födelsedag,

Fredagen är dagen D får en av våra vänner och damen ifråga...fyller halvojämt 75 år och det bestämdes att vi skulle göra en utflykt till en by uppe i bergen som heter Jumilla...en liten ort med många vintillverkare.
 
Sagt och gjort så blev vi upphämtade i deras hyrbil på morgonen för att ha gott om tid att titta oss omkring och kanske uppleva själva processen och hanteringen av vinerna.
 
Närmaste vägen var ju att åka över Murcia och sedan norrut till Jumilla men där var varken vi eller GPS:en överens...Så efter många och långa krångliga vägar lyckades vi ta oss till Jumilla...efter att ha åkt kors och tvärs över bergen och återkommit till samma ställen och skyltar vi nyss sett...genvägar är ju senvägar som bekant.
 
Efter ca 3.5 timme är vi dock framme i den lilla byn och vi tittar in hos en vintillverkare...tyvärr var ju visningen över för länge sedan så vi fick provsmaka ett par sorter och givetvis handla om vi ville.
 
Köpte ett par flaskor med oss och sedan var klockan dags för lunch. Valet blev Tres del Sol som var den tapasrestaurang som hade bästa omdömet. Vi beställde en sallad med tomat och gröna oliver samt en tortilla med skinka. De andra tog något liknande men tyckte synd om 75-åringen som fick kämpa med gröna oliver som hon inte gillade. Varsitt litet glas öl till damerna och stora till herrarna förståss.
 
Kl 14.30 var det stängningsdags och siesta i den lilla byn så vi fick smita ut sidovägen för att komma till bilen.
 
Fortsätter och letar Bodegor men nu är det ju stängt överallt pga siesta så det var bara att vända bilen hemåt igen och rätt väg denna gången. Det tog oss ca 1,5 timme hem över Murcia så det blev aningen kortare. Passade på att även på hemvägen nära oss åka in till Bodega Vera och vi fick där provsmaka några viner och ett par flaskor inhandlades.
 
Fikasugna är vi och tänkte vi skulle smälla till med något smarrigt till kaffet hemma hos oss men det var ju inte enkelt heller. Allt är ju stängt och endast Aldi var öppet...Blev några tråkiga godis/chokladbitar till kaffet och skålar i lite cava. Ja det blev ju en riktig långutflykt vi sällan glömmer...
.
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Resglad pensionär som gillar att spela golf, inredning, trädgård, husbilslivet, resa mm

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela