Bilutflykt till Villajoyosa och Althea...

Lördag morgon ringer väckarklockan okristligt tidigt 😉för mig 06.30...då jag verkar behöva 10 timmars sömn minst just nu..

Våra vänner Marianne och Kenneth skall resa hem till Sverige idag och vi har lovat att köra till flygplatsen. Startar en dimmig färd som upphör tämligen snabbt då vi kommer ut på 332.an som tur är. Runt 08.45 är vi framme och det blev en odramatisk färd...

När vi ändå är igång så tänkte vi avverka några resmål vi länge önskat göra men inte vågar då vår gamla bil varit en aningen "bråkig". Första anhalten var till Villajoyosa som har underbart härligt målade hus i alla jordens färger och massor av choladfabriker att besöka.
 
 
 
 
 


Åker norrut och förbi några fina småbyar och sedan det förskräckliga Benidorm...i alla fall vad gäller höghusen som inte alls passar in i området över huvudtaget. Vi åker snabbt förbi för att strax vara vara i Villajoyosa...blir först lite besvikna på att det var en så pass stor stad med massor av trafik och trångt att komma fram och hitta parkering.

Första anhalten blev Valor chokladfabrik och museum. Man får ta kölapp för att komma in och det var halvtimmes långa köer...så inget för mig att stå och trampa i. Vi åkte därifrån till en annan liten fabrik där inte trängseln var så påtaglig. Hör bjöds på ditt och datt om man armbågat sig fram...vilket vi inte hade intresse av alls. Tittade lite i deras museum men svårt att förstå sig på processen bara att genom att titta på alla maskiner...men ändock en härlig atmosfär...

Försöker nu leta upp de färgglada husen och vi lyckades efter mycken möda hitta nerfarten till strandpromenaden och de hus som låg där. Strandpromenaden var också fin och ganska mycket folk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Därefter fortsätter vi till Althea där det skall finnas vackra gränder och hus uppe på en kulle bredvid den vackra kyrkan med blått tak och kupol. Vandrar i de knöggliga gränderna och försökte hålla mig på fötterna utan att snubbla eller ramla då jag är ganska vinglig och instabil i kroppen.

Vi tar oss fram till kyrktorget där det pågår fiesta med grillad gris, sång, dans och musik...Utsikten är magisk och detta är verkligen en underbar liten by i Norra Costa Blanca...Vi åtnjuter varsin sallad till lunch...Ceasarsallad vet man ju alltid vad det är...eller inte!! Döm om vår förvåning när det kommer in friterad kyckling ovanpå salladen och massor av rå lök...Ja här fick jag pilla bort både ditt och datt men det räckte gott som lunch ändå. Som tur var fanns god olivolja att smaksätta med... <d
 
 
 
 
 
 
 
 
 
iv>
 


Nu känner vi oss mer än nöjda med dagen och startar vår hemfärd som går helt utan mankemang...Hemma lagom i middagstid...och en god fiskgryta intogs som middag denna härliga dag...som slutade lyckligt på alla vis!!